Abone Ol

O ilçede cuma namazı statta kılınacak

Kütahya'nın Emet İlçesi'nde, İlçe Hıfsı Sıhha Kurulu tarafından alınan kararla cuma namazlarının statlarda kılınacağı açıklandı. Açıklamada, ilçedeki camilerin bahçe ve avlusunun cuma namazı kılmaya yeterli olmadığı belirtildi.

O ilçede cuma namazı statta kılınacak

Kütahya'da Emet İlçe Hıfsı Sıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ''İlçemizde Esentepe Mahallesi ve Termal Otel bünyesinde bulunan statlarda 29 Mayıs 2020 tarihinden itibaren cuma namazları kılınabilecektir.

18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesinde cami ve mescitlerimizin ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi sonucunda; Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren kılınabileceğine ilişkin karar alınmıştır.

Bu kapsamda ilçe merkezinde bahçesi ve avlusu Cuma namazı kılmaya yeterli cami bulunmadığından, Esentepe Mahallesi'nde ve Termal Otel bünyesinde bulunan statlarda 29 Mayıs tarihinden itibaren Cuma namazları kılınabilecektir'' denildi.

(İHA)