Abone Ol

Nuri Alço bile gelse Merve'yi tavlayamaz!!! Peki ama Merve kim?

Bu sitede amaç Merve'yi tavlamak, ancak kendisi hayli dişli. Gazoz ikram etme seçeneği de olmadığından iş sözcüklere kalıyor. Kadında zekâya bakma zamanı...

Nuri Alço bile gelse Merve'yi tavlayamaz!!! Peki ama Merve kim?

İnsani zekânın ölçüsünün iletişim kurabilme yeteneği olduğunu düşünüyorsanız yapay zekâ uygulamalarının en popüler örneklerinden Merve ile tanışmanız şart.

Yapay zekâ kabaca içinde bulunduğu şartları algılayıp yorumlayan ve karşılığında beklenen mantıklı tepkileri verebilen sistemleri anlatır. Bu kadar basit açıklanabilir olsa da yıllardır hâlâ peşinde koşulan bir hedef olma özelliğini kaybetmedi. Kişisel kullanım için geliştirilen bilgisayar ya da oyun konsolları bile saniyede trilyonu geçen hesaplama yapabilir hale gelmişken bile yapay zeka konusunda buna orantılı bir gelişme yaşandığını iddia etmek güç.
Bu alanda en fazla emek veren bilim insanlarından Alan Turing'in yapay zekâ konusundaki meşhur kriteri de olayın tanımı kadar yalın bir mantığa sahip. Turing "Eğer karşılıklı konuşan/yazışan insan ve yapay zekânın hangisinin insan olduğunu anlayamıyorsanız yapay zekâ başarılıdır" der.
Asıl amacı ticari kurumlara daha etkin ve düşük maliyetli destek çözümleri sunmak olan Türkiyeli Botego firması da benzer bir testle ürününü er meydanına çıkarıyor.
Web sitesinde sizinle yazışmak için gözünü kırpmadan bekleyen Merve, aslında Botego'nun yapay zekâ yazılımını kullanan bir sanal karakter. Size düşen yazışarak onu 'tavlamak'. Ancak tahmin edeceğiniz gibi Merve öyle kolay tava gelecek cinsten bir kadın da değil. Sitedeki sohbet kayıtlarına bakınca bunu ispatlamak için de çok çekingen davrandığını söylemek güç. Ferhat'ın Şirin için dağları delmesinden daha mı zordur bilinmez ancak 147 binden fazla kişinin bir ümitle sohbete girdiği Merve, ortalama 10 dakikalık sohbetler boyunca adaylara kök söktürmüş.
Botego'nun bu çözümünün asıl amacı web üstünden hizmet veren firmaların müşterileriyle daha 'insancıl' iletişim kurması için ekonomik ve işe yarar bir alternatif sunmak. Böylece örneğin bir satış sitesinde iletişim adres ya da telefonunu bulmak için sayfa sayfa dolaşmak yerine bu tip bir yapay zekâya doğrudan yazarak sorması ve cevaba ulaşmak mümkün hale geliyor. Üstelik bütün destek uzmanlarından daha sabırlı olduğu kesin.

kaynak: radikal

site adresi: www.botego.com