Abone Ol

Nurettin Veren'den Hüseyin Gülerce'ye: Kraldan çok kralcı

Hüseyin Gülerce'ye karşı cephe açanlar kervanına Fethullah Gülen'in eski sağ kolu olan Akit gazetesi yazarı Nurettin Veren de katıldı.

Nurettin Veren'den Hüseyin Gülerce'ye: Kraldan çok kralcı

Hüseyin Gülerce son günlerde belli bir kesimin eleştiri oklarının odağında... Bugün Cem Küçük"ün "Devletin Adamı" dediği Gülerce'ye, bir dönem Gülen'in en yakınındaki isimlerden birisi olan şimdinin Akit gazetesi yazarı Nurettin Veren'den de yaylım ateşi geldi.

Habertürk, Hürriyet ve Sözcü gazetesinin, kafayı Hüseyin Gülerce’ye takmış vaziyette olduklarını belirten Nurettin Veren, Hüseyin Gülerce'nin nasıl cemaat sözcüsü konumuna geldiğini anlattı kendi cephesinden.

ZAMAN'A "TEPEDEN İNME" GENEL MÜDÜR OLDU

"Hüseyin Gülerce, 1996 yılında Zaman’ın genel müdürlüğüne tepeden inme olarak, Feto tarafından getirildi" iddiasında bulunan Nurettin Veren, "1996 yılına kadar Feto ile ilişkisi olmamış, yeniden Milli Mücadele grubundan bir kişi olarak, Fetö’ye sempatiyle bakan, Zaman gazetesine ara sıra yazı gönderen, mesleği öğretmenlik olan, bir başka grubun mensubu idi" dedi. Gülen'in "örgüt içinden" birinin bir şekilde güçlenip kendi yerine geçeceğinden korktuğu için "içerden" olmayan Hüseyin Gülerce'yi parlatarak öne çıkardığını savunan Nurettin Veren, Gülerce'nin bu niyeti bilmesine rağmen Zaman'a transfer olmayı kabul ettiğini öne sürdü.

FETÖ'NÜN ÇOK RAHAT KULLANABİLECEĞİ KARAKTERDE BİRİ

Gülerce'nin birkaç sefer kendisine "Zaman gazetesi Genel Müdürlüğü yapmak için neden seçildiğini" sorduğunu anlatan Nurettin Veren, "Nurcu etiketli olmayan (Fetö’nün çok rahat kullanabileceği karakterde biri olduğunu söyleyemezdim) bir şahsın, gazetenin başında olmasının, Fetö tarafından bir avantaj olarak düşünülebileceğini anlatmıştım" ifadelerini kullandı.

KAYITSIZ ŞARTSIZ İTAAT İLE TALİMATLARA UYDU

Hüseyin Gülerce için "Kendisi de, sembolik bir müdürlük yapmakta olduğunu bildiği halde, zamanla buna o kadar adapte oldu ki, kraldan fazla kralcı, Fetullah’tan fazla Fetullahçı olduğu ve Fetullah’ın mutlu olacağı ve memnun kalacağı kadar sadakat ile onun sözcülüğünü yapmaya başladı" diyen Nurettin Veren, eleştirilerini daha da ağırlaştırarak "Kayıtsız şartsız itaat ile Fetö’nün arayıp da bulamadığı ağzı laf yapan bir insan olarak, Fetö’nün bütün emir ve talimatlarına harfiyen uydu ve adeta Fetö’nün sözcüsü ve ağzı olarak bütün talimatlarını örgüte iletmeye başladı" dedi.

"GÜLERCE YAZISINA YARIN DA DEVAM EDECEĞİM

" Nurettin Veren, "Feto'nun kendisine yaptıklarını bilmesine rağmen Zaman'da kalmaya devam etmekle" suçladığı Hüseyin Gülerce hakkındaki yazısına yarın da devam edeceğini duyurdu.