Abone Ol

Nureddin Nebati'nin Soyadı Krizi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati husumetli olduğu akrabasının soy ismini değiştirmesini talep etmiş. Nebati ve akrabası arasındaki anlaşmazlık yargıya taşındı.

Nureddin Nebati'nin Soyadı Krizi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile baba tarafından kuzeninin oğlu olan akrabası Kenan Nebati arasında yıllardır süren husumet birçok kez yargıya intikal etti. "Bakan Nebati'nin nüfuzunu kullanmak" ve "hakaret" nedeniyle suçlanıp cezalar alan Kenan Nebati’nin Meclis'e girişine geçmişte yasak getirildi. Bakan Nebati’nin yaşananların ardından avukatı aracılığıyla soyadını değiştirmesi teklifinde bulunduğunu söyleyen Kenan Nebati, "Versinler benim zararımı ben soyadımı değiştiririm. Ama ben soyadımdan memnunum. Eğer rahatsız oluyorsa Bakan kendi soyadını değiştirsin" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile akrabası Kenan Nebati arasındaki husumet yaklaşık 15 yıl önceye uzanıyor. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, dönemin AKP İstanbul Milletvekili olan Nureddin Nebati, 2013 yılında Kenan Nebati’nin Meclis’e girişine dilekçe vererek yasak koydurttu. Kenan Nebati ise TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak Meclis’e giriş yasağının kaldırılmasını talep etti. Nureddin Nebati ise bu dönemde akrabasının Meclis’e girişinin engellenmesi adımını "Nüfuzumu kullanmaya çalışıyor" ifadeleriyle açıkladı.

Bakan Nebati ile akrabası Kenan Nebati arasındaki husumet bu tarihten sonra yargıya da intikal etti. Kenan Nebati hakkında "dolandırıcılık" suçlamasıyla açılan iki davada Bakan Nebati de müşteki (şikâyetçi) sıfatıyla yer aldı. Nureddin Nebati’nin ismini kullandığı ve dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan Kenan Nebati, iki ayrı davada toplam 7 yıl cezaya çarptırıldı ve hapse girdi.

'FETÖ' suçlaması takipsizlikle sonuçlandı

Kenan Nebati 2018 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Nureddin Nebati hakkında "FETÖ üyesi olduğu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kenan Nebati’nin Nureddin Nebati hakkındaki suç duyurusu kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla sonuçlandı.

“Çok rahatsız oluyorsa Nureddin Nebati soyadını değiştirsin”

Uzun yıllardır akrabası Nureddin Nebati ile yüz yüze görüşmediklerini anlatan Kenan Nebati, Bakan Nebati’nin kendisinden avukatı aracılığıyla "soyadını değiştirmesini teklif" ettiğini söyledi. "Versinler benim zararımı ben soyadımı değiştiririm. Ama ben soyadımdan memnunum. Eğer rahatsız oluyorsa Bakan kendi soyadını değiştirsin" diyen Kenan Nebati sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni bugüne kadar cezaevine attırdılar. ‘Adli para cezalarımı, zararımı verin ben soyadımı değiştireyim’ dedim. Nureddin Nebati karşıma çıkmıyor. Bir şey olduğu zaman ablamı arıyor. ‘Adımı kullanarak para aldı’ diyor. Nurettin Nebati Somali’ye Afrika’ya yardım edeceğine gelsin bana sahip çıksın. Çok rahatsız oluyorsa Nureddin Nebati soyadını değiştirsin."

Bakan Nebati hakkında suç duyurusunda bulunacak

Nureddin Nebati ile uzlaşmak istediğini fakat buna dönük adım göremediğini belirten Kenan Nebati, Bakan Nebati hakkında "görevi kötüye kullanma", "hürriyeti kısıtlama" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunacağını söyledi.