Abone Ol

NTV spikeri Buket Aydın: Evliliğimiz kolay değil

NTV’de dört yıldır hafta içi her gün 23.00’da ‘Gece Bülteni’ programıyla ekranda olan Buket Aydın, “İzleyici doğallıktan hoşlanıyor. Haberi sanki aileme anlatıyormuş gibi sunuyorum” dedi.

NTV spikeri Buket Aydın: Evliliğimiz kolay değil

NTV’nin ekran yüzü Buket Aydın, ‘Gece Bülteni’nin yanı sıra ‘Bugün Yarın’la da ekranda. Milliyet'ten Sercan Kısmet, sunucuyla programlarını ve evliliğini konuştu.

- Gece ekranda olmak nasıl?

Yorucu tarafları var ama halimden memnunum. Bir de gündüz fazla televizyon izlenmiyor, gece izlenme oranı daha fazla... Diziler bittikten sonra programımız başladığı için, avantajımız oluyor.

- Programa nasıl hazırlanıyorsunuz?

Uyandıktan hemen sonra, ilk işim gazete haberlerini ve köşe yazarlarını okumak oluyor. Dikkat çekici olanları not alıyorum. Program başlamadan 6-7 saat önce kanala gidip, haber müdürü Halil Demir ve editör Cem Saçar’la akışı konuşup, tartışıyoruz. Artık ekibimizle bir bütün gibi olduk. Halkın ne istediğini analiz edebiliyoruz.

- Gece en çok izlenen programlardan birisiniz. Bunun sırrı nedir?

Gün içindeki olayları ve bir gün sonrasına nasıl yansıyacağını merak edenler bizi takip ediyor. Karşımızda haber programlar oldu ama hiçbiri tutunamadı. Bu konuda çok iddialıyız. Senelerce canlı yayına çıkmadan önce haberi nasıl sunarım diye çok çalıştım. Ama izleyici doğallıktan hoşlanıyor. O yüzden artık ekranda nasıl dururum diye bir çalışma yapmıyorum. Haberi sanki aileme anlatıyormuş gibi sunuyorum.

- Haber kanalında çalışmak nasıl?

Her zaman, ‘NTV haberin amiral gemisi’ diyorum. Hayatımdaki en büyük hedef, NTV’de çalışmaktı. İlk başladığım gün annemi arayıp, “Hedefim kalmadı” dedim. Böyle bir kurum içerisinde olduğum için gurur duyuyorum.

- Gaf korkunuz var mı?

Bütün habercilerin korkulu rüyasıdır. Çok dikkat etmeye çalışıyorum. Bir şey söylerken üç defa düşünüyorum. Tartışma programlarımda daha da dikkat ediyorum.

- Program bittikten sonra nasıl bir duygu içinde oluyorsunuz?

Adrenalin patlaması yaşadığım için hiç uykum gelmiyor. O yüzden melatonin takviyesi almaya başladım. Bütün doktorlar da tavsiye ediyor.

‘Evliliğimiz kolay değil’

- Geçen aylarda rahatsızlandığınız için ekranda olamadınız. Sağlınızın için neler yapıyorsunuz?

Programımızda sürekli sağlık haberlerine yer verdiğim için, küçük bir doktor haline geldim diyebilirim. Yediğime ve içtiğime çok dikkat etmeye başladım. İyi bir yaşam sürmeye çalışıyorum. Haftanın beş günü mutlaka spor yapıyorum.

- Erce Baykal’la evlisiniz. Gece kanalda olduğunuz için evlilikte zorluk çekiyor musunuz?

Bizim evliliğimiz kolay değil, çünkü çok az görüşebiliyoruz. Eşim işime saygı gösterdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Görüştüğümüz zamanlarda kaliteli vakit geçirmeye çalışıyoruz.

- Maltepe Üniversitesi’nde eğitim veriyorsunuz. Nasıl gidiyor?

Öğretim görevlisiyim. Derslerime medya sektöründen arkadaşlarımı davet ediyorum, güzel sohbetler ortaya çıkıyor. Genç arkadaşlarıma tecrübelerimi anlatıyorum, destek veriyorum.