Abone Ol

Norm Ender rapçilere yine veryansın etti!

Mekanın Sahibi ile günümüz rapçilerini hedef alan Norm Ender, rap kültürüne aykırı davrananları eleştirdiğini söyledi.

Norm Ender rapçilere yine veryansın etti!

‘Mekanın Sahibi’ ile günümüz rapçilerini, hedef alan bir 'diss yaparak' gündeme oturan Norm Ender, Ben Fero için, "Müziği tamamen özenti" yorumunu yaptı. Türkiye'de üretilen müziğin Amerika’dan bire bir kopyalanmasına karşı olduğunu söyleyen Norm Ender, eleştirisinin rap kültürüne aykırı davrananlara olduğunu söyledi.

Rap müzikte geçmişini anlatan Norm Ender, günümüz rap şarkıcılarına, “Biz yıllardır güzel bir kültür oluşturduk. Bu kadar emek verilmiş şeyi dejenere etmeyin, müziğin saygınlığını düşürmeyin" demek istediğini söyledi.

Hürriyet'ten Hakan Gence'ye konuşan Norm Ender, şarkısında eleştirdiği rapçiler hakkında düşüncelerini şöyle sıraladı:  "Ben Fero: Müziği tamamen özenti. Zamanında Türkçe rap dinlemiş. Bizim yaptığımız müziği yapamayacağını anlamış ve dinleyici olarak kalmış.

Ne zaman Ezhel’ler falan çıkmış, “Ben bunu yaparım. Onu dinleyenlerin yarısı dinlese yeter” demiş. Ne kadar basit bir müzik olduğunu düşünün. Rap bu kadar basit bir iş değil.

Ezhel: Eskiden daha rap ve daha politik şarkı sözleri yazan bir çocuktu. Müzik olarak sever, takdir ederdik. Ne zaman Migos’u dinlemeye başladılar, bu kadar müziklerini basitleştirmek istediler bilemiyorum. Para kazanmak için yapmış olabilirler.

Ceza: Eleştirimi zamanında çok yaptım. Türkçe rap bu şekildeyken, yön vermek açısından yeni gelen nesli eleştirmeyi daha doğru buldum."

Norm Ender'in Mekanın Sahibi şarkısına bir cevap niteliği taşıyan Killa Hakan, Ezhel, Ceza ve Ben Fero'nun 'Fight Kulüp' Youtube'da en çok dislike alan rap şarkısı olmuştu.