Abone Ol

Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı?

ERZURUM'da nişanlısı Burcu Şengel (18) ve kayınpederi Salih Şengel'i (65) bıçaklayarak öldüren Kasap Ahmet Yavuz'un Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı?

Hümeyra PARDELİ / ERZURUM, (DHA) - Duruşma Savcısı Zehra Dönmez Yüksel mütelaasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Erzurum Barosu kadın hakları komisyonundan 3 kadın avukat da savunma sırasında, tutuklu sanık Ahmet Yavuz'a ömür boyu değil, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini talep etti.

Olay, 13 Ağustos 2015 günü merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Ilıca Mahallesi Mesire Sokak'taki 21 numaralı evde meydana geldi. Nişanlısı Burcu Şengel'i görmeye giden kasap Ahmet Yavuz (22), iddiaya göre kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu Şengel nişanlısının bu isteğini reddedince zorla Ahmet Yavuz tarafından otomobile bindirildi. Otomobilden kaçmayı başaran Burcu Şengel çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine otomobilden bıçak alan Ahmet Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı? - Resim: 1 Yavuz, önce kızının çığlıklarına koşan kayınpederi Salih Şengel'i öldürdü. Ardından müdahale eden anne Songül Şengel (61) ile komşuları Hayati Hıra'yı (58) yaralayan Yavuz, eve girerek nişanlısı Burcu'yu da bıçaklayarak öldürdü. Otomobilde bekleyen kuzeni Ömer Yavuz ile birlikte kaçan Ahmet Yavuz, kısa sürede yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Cumhuriyet savcısı Nusret Onur Akpek, markette kasaplık yapan Ahmet Yavuz hakkında 2 kez ömür boyu  ile 10 yıla kadar hapis, kuzeni Ömer Yavuz hakkında ise ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı? - Resim: 2

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU
1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Ahmet Yavuz, tutuksuz sanık kuzeni Ömer Yavuz, Burcu Şengel'in annesi Songül Şengel ağabeyi Suat Şengel hazır bulundu. Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına Şengel ailesini Avukat Bilge Mutlu Bilge ile Avukat Ebru Arslan savunurken müdahil olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Pelin Konur'un yanı sıra Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan da duruşmayı izledi.

Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı? - Resim: 3BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'YLA DA GÖRÜŞTÜLER
Duruşma savcısı Zehra Dönmez Yüksel mahkemeye sunduğu mütalada kuzen Ömer Yavuz'un beraatini, Ahmet Yavuz'un ise 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini istedi. Kendisinin de anne olduğunu belirten Avukat Bilge Mutlu Bilge ise kadın cinayetlerinin son bulmasını, Ahmet Yavuz'un 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Avkat Bilge, Şengel ailesi ile birlikte TBMM'ye giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile görüştüklerini, kadın cinayetlerinin son bulması için çalışma yapılmasını istediklerini anlattı. Avukat Ebru Arslan ile Bakanlık avukatı Pelin Konur da 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ceza istemini yineledi.

Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı? - Resim: 4BIÇAĞI KAYINPEDERİNİN ELİNDEN ALMIŞ
Duruşma sırasında başını önüne eğen ve hiç kaldırmayan Ahmet Yavuz, kendisini ifade edemeyeceğini söyleyerek yazılı ifade verdi. Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu'nun sorularını yanıtlayan Yavuz, "Ailesi ve Burcu beni sürekli aşağılıyordu. Hep alttan aldım. Bıçağı yanımda getirmedim, rahmetli Salih Şengel'in elinden aldım bıçağı. Olay sonrası şok geçirdim ve nehir kenarında bayıldım. 10 dakika kendime gelemedim, kustum. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı? - Resim: 5KIZIM, 'AHMET YAPMA ÇOK ACIYOR' DİYE YALVARDI
Olayda kızı ve kocasını kaybeden Songül Şengel ise sanık Ahmet Yavuz'un anlattıklarının hepsinin yalan olduğunu ileri sürdü. Aralarında hiçbir zaman kavga gürültü olmadığını, olaydan 3 gün önce olan oğlunun nişanında kendisinin bizzat damadının elinden tutarak kızıyla dans ettirdiğini aktaran anne Şengel, şunları söyledi:
"Evlat acısı, ama ağlamayıp herşeyi anlatacağım. Madem biz onu horluyorduk. Evine gitmez gece 2- 3'lere kadar bizde otuturdu. Aileler arasında sorun yoktu. Sabah ben kalktım Burcu tek kız, nazlı büyüttük. 11 gibi kalktı, kahvaltısını yaptı. O sırada bu cani arabayla geldi. Elimi öpüp içeriye girdi. Kızıma ne söylediyse Burcu 'hayır' dedi.

Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı? - Resim: 6Çok kısa bir süre içeride kızımla konuştuktan sonra dışarıya çıktı. Kızım da onu uğurlamak için çıktığı sırada Burcu'nun belinden tutup kaçırmaya çalıştı. Burcu elinden kurtulunca arabadan bıçakları alıp içeriye girdi. İlk önce beni vurup yere düşürdü. Sonra eşimi bıçaklayıp odaya geçti. Feryat ettim, çırpındım evin içinde dışında kimse gelmedi. Burcu'nun yanına gitti çekyatta bıçaklamaya başladı. Cani kızımı bıçaklarken Burcu 'Ahmet yapma çok acıyor' diye yalvardı. Buna rağmen devam etti ve şah damarını kesti. Ben de engel olmak isterken döndü elimi kesti. Elim 3 saatlik ameliyatla dikildi. Kızım son birşey söyleyip herşeyi anlatacaktı ağzı kan doldu nefesi gitti. Şikayetçiyim."

YENİDEN RAPOR TALEBİ REDDEDİLDİ
Ahmet Yavuz'un avukatı Şerafettin Yaşar Laloğlu ise Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndan verilen 'cezai ehliyeti tam' raporunun yenilenmesini, müvekkilinin cezaevinde iki kez intihara teşebbüs ettiğini, daha önce de psikolojik tedavi gördüğünü bildirdi. Ancak mahkeme, yeniden rapor alınma talebini kabul etmedi. Duruşma sanık avukatlarının mütalaa hakkında savunma yapmaları için süre verilerek ertelendi.

 Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı? - Resim: 7  Cani kasap, nişanlısı ve kayınpederini öldürdü! Ne ceza aldı? - Resim: 8
dha