Abone Ol

Nilüfer Açıkalın: Seksi kadın mıyım bilmiyorum!

1 Ekim’de prömiyer yapacak olan Cahide Sonku müzikalinde ünlü oyuncuyu canlandıracak olan Nilüfer Açıkalın ortak ve farklı yönlerini şöyle anlatıyor: 

Nilüfer Açıkalın: Seksi kadın mıyım bilmiyorum!

Nilüfer Açıkalın: Ben de cinsel istismara uğradım

Önce şampanya sonra sex on the beach

"Cahide'yle birçok ortak noktamız var; cesareti, feminen yanı, gururu.... Ayrıldığımız nokta ise alkol meselesi. Ben içki içmeyi sevmem."  Seksi kadın mıyım bilmiyorum; bence değilim. Güzel miyim çirkin miyim onu da bilmiyorum. Fark etmez. Seksilik ve güzellikle var olmamayı tercih ettiğimi biliyorum sadece? Görünen güzelliğe zerre kadar önem vermiyorum.

Cahide Sonku müzikalinde rol alacaksınız. Nasıl hazırlanıyorsunuz Cahide Sonku'yu oynamaya?

Yönetmenim Kemal Başar ile son derece uyumlu, yaratıcı, özgürlükçü bir çalışma sistemimiz var. Daha teksti okuyup bitirdiğim andan itibaren Cahide Sonku ile aramda sihirli bir bağ kuruldu. Bu tür hissedişleri hiç yabana atmam. Cahide'yi oynayacağımı öğrendiklerinde annem bana çok uygun olduğunu; babamsa Cahide Sonku yaşasaydı kendisini benim oynamamdan büyük mutluluk duyacağını söyledi. Benim için bu referanslar yeterli. Çalışırken büyük bir tutku ve adanmışlık duygusuyla çalışırım, çalışmak benim için bir nevi ibadet etmektir.

Sizin idollerinizden miydi Cahide Hanım; nasıl bir bağ var aranızda?

Cahide Sonku çocukluğumun en dramatik figürlerinden biri. İlk gençlik yıllarımda Beyoğlu'nun ara sokaklarında onu ya da ondan bir iz bulabilmeyi aradığım çok zaman oldu. Resimlerine uzun uzun bakardım ve Cahide Sonku'nun oynadığı Bataklı Damın Kızı Aysel filminin afişi hep elimin altındadır. Şimdi oyunun provalarında bu merakın, bu yakınlık hissinin sebebini anlıyorum. İzlediğinizde siz de anlayacaksınız.

Kendinizle ortak ve ayrılan yönleriniz neler peki?

Oyunumuzun metni birçok sürprizle birçok anı ve anlamla yüklü; tabii sadece gerçekler. Cahide'yle birçok ortak noktamız var mesela cesareti, feminen yanı, gururu ve birçok şey. Cahide ile ayrıldığımız en önemli nokta alkol meselesi. Ben içki içmeyi sevmem ama Cahide... Ah Cahide Ahhh!

19 senelik bir beraberliğin ardından 4 yıl önce ayrıldığınız Orhan Oğuz'un oğlunu evlat edindiniz. Peki hiç çocuk doğurmayı düşündünüz mü?

Oğlum varken başka bir çocuk doğurmayı düşünmedim çünkü oğlum zaten bir düzine çocuğa bedel afacan bir çocuktu küçüklüğünde. Şimdi Marmara Üniversitesi Resim Bölümü son sınıf öğrencisi; aynı zamanda bütün müzik enstrümanlarını çalabilen müziğe aşık bir genç. Allah onu benim için beni de onun için yaratmış. Bence her kadın doğurmak mecburiyetinde değil. Kutsal anne diye bir form kadınlara yapıştırılıyor ama her doğuran anne kutsal mı tartışılır. Anne olmak için illa ki doğurmak gerekmiyor illa ki kendi bedeninden bir çocuk olması arzusunu biraz hastalıklı buluyorum. Her çocuk sevgi ve şefkati aynı oranda hak eder.

Sizi önceden basında daha sık görürdük... Sonra birden kendini çekme durumu oldu sanki… Artık sizi daha aç görüyoruz. Neden?

Yıldız ışığını bile isteye gizlemek pek akıl kârı görünmüyor değil mi? Ama 'hasta akıl sağlam akıldan üstündür' demiş bir yazar. Açıkçası adımdan olur olmaz söz edilmesi, basında veya orda burda asıllı asılsız söylemlerle dedikodu kazanlarında kaynamak pek ruhuma uygun değil. Şan şöhret falan da umurumda değil.

Hayat okulunda dirsek çürütmeyi yeğlerim. Herhangi bir çalışmam olduğu zaman basın hakkını veriyor zaten. Bir çalışmayı oluşturma aşaması sırasında ortada görünmemek gerek diye düşünüyorum. Tabii şöyle bir şey de var; oyunculuk dışa dönük bir iş, yazarlıksa içe dönük. Hep bıçak sırtında olmak beni genç ve dinç tutuyor.

Sizi uzun zamandır dizilerde göremiyoruz. Neden?

Önümüzdeki süreçte güzel bir projede oynayacağımı hissediyorum. Bir sinema oyuncusuyum, kariyerimi daha çok sinema filmleri belirledi. Fakat beni heyecanlandıran bir rol olduğunda dizide oynamayı da seviyorum çünkü dizilerde de sinema psikolojisiyle oynuyorum. Dizi sektörünün sinemadan farklı bir işleyişi var, ilgimi çekiyor. Elbette koşullar düzelmeli ama şahsen beni hiçbir koşul yıldırmaz. Çünkü yirmi küsur sene önce eski Yeşilçam sistemiyle işleyen setlerde bulundum.

VATAN