Abone Ol

Nihal Olçok: 2004 ve 2013'teki bağış paraları nerede?

Medyafaresi.com detay haber: Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, gazeteci Müşerref Seçkin'e konuşan Nihal Olçok'un açıklamalarını köşesine taşıdı..

Olçok: 2004 ve 2013'teki bağış paraları nerede?

15 Temmuz şehidinin annesi ve Gelecek Partisi kurucularından Nihal Olçok, gündemi sarsan 15 temmuz şehit ve gazileri için toplanan paralarının akibetiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Orhan Uğuroğlu'nun yazısından o bölüm:

Kısa bir süre birlikte çalıştığım ancak iki ayağının da alçıya alınmış olması nedeniyle bakım sürecinde olan deneyimli meslektaşım Müşerref Seçkin hasta yatağından dahi gazeteciliğini sürdürüyor.

Seçkin, 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan paralar konusunu Gelecek Partisi'nin kurucusu ve 15 Temmuz şehidinin annesi Nihal Olçok'a sordu.

Olçok, "Cehennemin dibi oldu. Şehit ailelerine yardım etmesin kardeşim. O paralara ne oldu polemiğine girmem çünkü çok çirkin" dedi.

Nihal Olçok, muhalefetin tepkisi için "Ben de onlarla aynı kanaaatteyim. Böyle bir para dağıtılmadı." dedi.

Nihal Olçok şunları söyledi:

"İnsanlar bunu bir amaçla yatırdı, Onları veremezler çünkü onları verirlerse 2013'te toplandı onu da vermeleri lazım. 2004 te de toplanmış onları da vermeleri lazım. Vermezler, veremezler geriye dönük onları da vermeleri lazım. O paralara ne oldu polemiğine girmem çok çirkin. Ne olduysa Cehennemin dibi oldu. Şehit ailelerine yardım etmesin kardeşim. O insanların yaptığın şeyin çok üstünde para var orada."

Soru: Bu konuda parti yönetiminde hesap soracak mısınız?

Olçok: Bununla ilgili yapılması gereken en insanlar maddi olarak. Rahatlatmadığınız zaman manevi olarak da rahatlatamazsınız. Ben karnım açken uyuyamam, uyuyamazsam gergin olurum. Gergin olursam kavgacı biri haline gelirim. Bu basit bir denklemdir.

Soru: Bu tartışma uzayacak gibi gözüküyor?
Olçok: Yıldıracaklar belki ama, bilmiyorum.