Abone Ol

Nevşin Mengü ve Mustafa Varank birbirine girdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank ile CNN Türk spikeri Nevşin Mengü arasında sosyal medyada Suudi Arabistan tartışması yaşandı.

Nevşin Mengü ve Mustafa Varank birbirine girdi

Nevşin Mengü sosyal medya hesabından “Suudi Arabistan'dan ‘eğitim’ konusunda yardım istemişiz! Yorum yok!” şeklinde mesaj yazdı ve konuyla ilgili haber linkini paylaştı. Bunun üzerine Mustafa Varank, Mengü’ye, “İşbirliği önermek, ortak üniversite kurmak 'yardım istemek' değildir. 'Yorum yapmadan' önce haberi tam okuyun bari.” diye yanıt verdi.

Mengü, Varank’ın bu mesajına, “Tam okudum Sayın Varank, ve tam da bu durumu kastediyorum. Suud sisteminin akademik başarısını merak ettim doğrusu!” diye karşılık vermesi üzerine, Varank da, “Türkçe-Arapça eğitim verecek özellikle Suriyeli sığınmacılara dönük bir üniversite için kiminle işbirliği yapılsın? Çinle mi?” diyerek cevap verdi.

Tartışmada son mesajı atan Mengü, Varank’ın tepkisi üzerine, “gazeteci olarak bu seçimin nedenini merak etmem sanırım suç olmasa gerek. Saygılar” şeklinde yazdı.

İşte o mesajlaşma:

“nevsin mengu

Suudi Arabistan'dan "eğitim" konusunda yardım istemişiz! Yorum yok! http://www.cnnturk.com/dunya/diyanet-isleri-baskani-iranin-ardindan-suudi-arabistanda …

Mustafa Varank

İşbirliği önermek, ortak üniversite kurmak "yardım istemek" değildir. "Yorum yapmadan" önce haberi tam okuyun bari. @nevsinmengu

nevsin mengu

@varank Tam okudum Sayın Varank, ve tam da bu durumu kastediyorum. Suud sisteminin akademik başarısını merak ettim doğrusu!

Mustafa Varank

@nevsinmengu Türkçe-Arapça eğitim verecek özellikle Suriyeli sığınmacılara dönük bir üniversite için kiminle işbirliği yapılsın? Çinle mi?

nevsin mengu

@varank gazeteci olarak bu seçimin nedenini merak etmem sanırım suç olmasa gerek. Saygılar”

Nevşin Mengü ve Mustafa Varank birbirine girdi - Resim: 1