Abone Ol

Netflix'in popüler dizisi Sex Education’daki rüya ev satılıyor

Ekranların en ünlü evlerinden biri ve satış fiyatı 1,5 milyon sterlin (50.153.637,10 TL)

Netflix'in popüler dizisi Sex Education’daki rüya ev satılıyor

Popüler Netflix dizisi Sex Education 21 Eylül'de dördüncü ve son sezonuyla geri döndü. Böylece dizinin hayranları Milburn'lerin nehir kenarındaki cennet gibi evine son bir kez bakma fırsatı bulacak. Zira burası ekranların en ünlü evlerinden biri.

Ve şimdi dizi hayranları (şayet yeterince paraları varsa) bu eve sahip olma şansına sahip. Çünkü Sex Education’ın baş karakteri Otis ve seks terapisti annesi Jean'in yaşadığı ev 1,5 milyon sterlin fiyat etiketiyle satışa çıkarıldı. (30 Eylül tarihli kur hesabına göre 50.153.637,10 TL)

'Sex Education'ın baş karaketi Otis ve seks terapisti annesi Jean (Görsel: Netflix)
Yaklaşık 100 yaşındaki ev popüler komedi dizisi 2019'da ilk kez yayınlandığından bu yana gözlerimizi kamaştırıyordu (özellikle de Jean'in balkon sefaları).

NME’nin aktardığı bilgiye göre evin sahibi Stuart Morgan yirmi yılı aşkın bir sürenin ardından evi satışa çıkarmaya karar verdi. Eşiyle birlikte artık taşınma zamanının geldiğini düşündüklerini söyleyen Morgan, “Yirmi bir yıldır ev sahibiyim ve artık sıranın başkasında olduğunu düşünüyorum” dedi.

Emlak firması Knight Frank'in paylaştığı fotoğraflardan biri
Kurgusal Moordale kasabasında geçen Sex Education, ağırlıklı olarak Galler'de çekildi. Ev, Wye Vadisi'nin kalbinde bir kasaba olan Symonds Yat'ta yer alıyor.

1912’de inşa edilen üç katlı evin beş yatak odası ve üç banyosu bulunuyor. Geniş dağ evi Bristol'deki emlak firması Knight Frank tarafından satışa çıkarıldı.

Kış bahçesi aynı zamanda bir yemek odası olarak düzenlenmiş.
Emlakçının web sitesindeki ilanda, “Ev 2002 yılında şimdiki sahibi tarafından satın alındığında tamamen yenilendi. Dağ evi özgün Norveç tasarımına uygun olarak kış bahçesi dahil olmak üzere dikkatlice genişletildi. İç mekân hoş, sıcak, samimi ve rahat bir atmosfere sahip” deniliyor.

Birinci katındaki dört yatak odasından üçü balkona açılıyor. En üst kattaki büyük yatak odası ayrı bir oturma alanına sahip ve Wye Nehri'ne bakan ebeveyn banyosu ile ilgi çekiyor.


4.52 dönümlük arazide ayrıca iki sera, geniş bir çim alan ve yazlık ev de dahil olmak üzere bir dizi müştemilat bulunuyor.

Balkonlarında ise bir ‘İsveç banyosu’ ve özel yapım bir taş pizza fırını yer alıyor. Ayrıca evin Wye Nehri'ne inen basamaklı bir yolu var.


Nehrin hemen yukarısındaki yamaca inşa edilen ve ormanlık bir araba yolundan ulaşılan ev panoramik manzaralar sunuyor.

Knight Frank Bristol ofis müdürü James Toogood, “Bu mülkün bu kadar iyi biliniyor olması bu güzel, özel ve Wye Nehri'nin olağanüstü manzarasına sahip muhteşem evin cazibesini artırıyor” diyor.