Abone Ol

Netflix dizisinde Türkiye'ye hakaretler tepki çekti!

Medyafaresi.com özel haber- Netflix yapımcılığında gerçekleşen ilk Belçika dizisi ‘Into the Night’ta Türklere yönelik hakaret vari diyaloglar, Türk izleyenlerin tepkisini çekti.

Netflix dizisinde Türkiye'ye hakaretler tepki çekti!

Derya Özkök / Medyafaresi.com

Polonyalı yazar Javek Dukaj’ın bilimkurgu romanı ‘The Old Axolotl’dan esinlenen kıyametten sağ çıkma mücadelesini anlatan ‘Into the Night’ta İtalyan Terenzio ile oyuncu Mehmet Kutruluş'un canlandırdığı, Belçika’da yaşayan bir Türk olan Ayaz karakterleri arasındaki tartışmalarda Türklere hakaret içeren ifadeler yer alıyor.

Dizinin ilk bölümünden itibaren baskın bir rol üstlenen Ayaz, ülkesine laf söyletmeyen şiddet yanlısı, asabi bir karakter olarak çizilmiş. Örneğin; bazı sahnelerde Türkiye’ye yöneltilen hakaretleri şiddetle çözme yoluna gidiyor.

Dizide, İtalyan askeri olan Terenzio karakterinin Ayaz karakteri ile konuşmasında Türkiye için “boktan” ifadesini kullanması dizinin sosyal medyada tepkileri üzerine çekmesine neden oldu.

Dizinin aynı bölümünde yer alan başka bir sahnede ise Terenzio karakterinin Türk tarihini görmezden gelip, “Bir askeri zaferleri bile yok” gibi aşağılayıcı ifadeler kullanması izleyicelerin gözünden kaçmadı.

Netflix Türkiye'de de yer alan ve kısa sürede birçok kişi tarafından izlenen dizinin 6 bölümden oluşan ilk sezonu tamamlandı. İzleyiciler, dizinin ikinci sezonunu merakla bekliyor.

Belçika yapımı dizinin yeni sezonunda bu tarz hakaretler yer alır mı almaz mı bilinmez... Ama dizinin senaryo ekibine benim tavsiyem, Türk tarihine dair kitap karıştırmaları yönünde olacak.