Abone Ol

Netanyahu: Dünya Nazileri ve IŞİD'i yenmek için nasıl birleştiyse, Hamas'ı yenmek için de birleşmeli

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısına olanak tanıyan istihbarat ve güvenlik zaafiyetlerine ilişkin bir soruşturma başlatılacağını kabul etti. Netanyahu ayrıca dünyayı "Hamas'a karşı birleşmeye ve savaşmaya" çağırdı.

Netanyahu: Dünya Nazileri ve IŞİD'i yenmek için nasıl birleştiyse, Hamas'ı yenmek için de birleşmeli

İsrail Meclisi'nde konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hamas, İran ve Hizbullah'tan oluşan şeytani eksenin bir parçasıdır" dedi. Netanyahu konuşmasında şunları kaydetti: 

"Hamas, İran ve Hizbullah'tan oluşan şeytani eksenin bir parçasıdır"

"On gün önce başımıza gelen felaketle ilgili pek çok soru işareti var. Her konuyu derinlemesine araştıracağız.

Ulusumuz tek bir hedef doğrultusunda birleşmiştir, zafer. Zafer kazanacağız çünkü bu, karanlık güçlerle dolu bu bölgedeki varlığımızla ilgili. Hamas, İran ve Hizbullah'tan oluşan şeytani eksenin bir parçasıdır. Amaçları Orta Doğu'yu bir kaos uçurumuna sürüklemektir.

"Dünya, Nazileri ve IŞİD'i yenmek için nasıl birleştiyse Hamas'ı yenmek için de birleşmeli"

Artık dünyadaki pek çok kişi İsrail'in kiminle karşı karşıya olduğunu anlıyor. Hamas'ın Nazizmin yeni bir versiyonunu temsil ettiğini anlıyorlar. Dünya Nazileri ve IŞİD'i yenmek için nasıl birleştiyse, Hamas'ı yenmek için de birleşmelidir

Biz tüm ailelere bağlıyız. Kardeşlerimizi geri getirme çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz"

Herzog: Tehlikeli sesler bölünme ve nefret tohumları ekmeye çalışıyor"

Başbakan Netanyahu'dan önce Meclis'te konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise İsrail halkını bölünmeye karşı uyardı. Herzog, "İsrail halkının çoğu bir güven krizi yaşıyor. Devlet ve kurumları, kendilerini halkın belirlediği standartlarla uyumlu hale getirmelidir" dedi. 

Herzog, "Halk sorumluluk, güvenin yeniden tesisi ve mağdur toplulukların rehabilitasyonunu talep ediyor. Seslerinin duyulmasını ve kendilerine yardım eli uzatılmasını talep ediyorlar. Devam eden çatışmaların ortasında bile, şehit askerlerimiz henüz toprağa verilmemişken tehlikeli sesler bölünme ve nefret tohumları ekmeye çalışmaktadır. Düşmanlarımız, aramızda bölünme yaratacak her türlü ipucunu hevesle arıyor" ifadelerini kullandı.