Abone Ol

Nergis Öztürk'ten Tek Kişilik Oyun: Düğün Şarkıcısı

2000’li yılların başında katıldığı BBG yarışmasında popüler olan ve sonrasında hızla popülerliğini kaybeden bir Jazz şarkıcısının düğün şarkıcısı olma hikayesi.

Nergis Öztürk'ten Tek Kişilik Oyun: Düğün Şarkıcısı

Toy İstanbul yapımcılığında Erdi Işık’ın yazdığı Kayhan Berkin’in yönettiği Nergis Öztürk'ün tek kişilik performans sergilediği Düğün Şarkıcısı 19 Kasım'da Boa Sahne' de prömiyer yapıyor.

Şahnaz’ın çalıştığı Urban Jazz Bar da değişen Türkiye’yle birlikte dönüşüme uğrar.

Mekan önce bir masaj salonu, ardından düğün salonu olur. İşini kaybeden Şahnaz, İstanbul’un çeşitli mekanlarında sahne almak için her yolu dener, sonrasında ülke ve işsizlik gerçeğiyle yüzleşiyor; en nihayetinde de ‘eski’ adıyla Urban Jazz Bar – yeni adıyla Şanzelize Wedding House’da düğün şarkıcılığı pozisyonuna talip olur. Yeni işine adapte olmakta güçlük çeken Şahnaz, bu yeni müzik kariyerinde toplumunun ‘etnik’ ve ‘zengin’ müzik türlerini öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda yaşadığı toplumun halkını da tanıma fırsatı bulacaktır.

Nergis Öztürk'ten Tek Kişilik Oyun: Düğün Şarkıcısı - Resim: 1

Oyunun yaratıcı ekibi dekor tasarımı ile Gökhan Kodalak, ışık tasarımı ile Alev Topal, afiş tasarımı ile Vardal Canis, oyun fotoğrafları ile Aydan Çınar imzalarını taşıyor.

Oyunun yönetmen asistanlığını Gözde Kamar, yürütücü yapımcılığını Dilek Tora üstleniyor.

Nergis Öztürk'ten Tek Kişilik Oyun: Düğün Şarkıcısı - Resim: 2

Kasım 2021

19 Kasım 20.30 | kadıköy boa sahne ( Prömiyer )

22 Kasım 20.30 | kadıköy boa sahne

Aralık 2021

3 Aralık 20.30 | zorlu psm stüdyo  (Düğün Şarkıcısı Tiyatro Oyunu 3 Aralık Zorlu PSM %100 Studio - Tiyatro Biletleri - Passo)

4 Aralık 20.30 | oyun atölyesi (oyun atölyesi Koltuk Seçimi (oyunatolyesi.com) )