Abone Ol

Nedim Şener'in CIA Başkanı ve Rus jetinin Türk askerini vurması analizi olay oldu

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener'in Türk askerlerinin Rus jetinden atılan bombaların hedefi olmadan 9 saat önce canlı yayındaki sözleri oldukça dikkat çekiciydi.

Nedim Şener'in Rus jetinin Türk askerini vurması analizi olay oldu

CIA Başkanı Mike Pompeo'nun Türkiye'ye gelişi ve aynı gün El Bab'da Türk askerlerinin Rus jetleri tarafından vurulmasıyla ilgili olaydan saatler önce Nedim Şener'den canlı yayında dikkat çeken analiz: "Bu tıpkı Rus jetinin vurulması gibi bir şey"

Dün sabah El Bab'daki Türk birliği Rus savaş uçaklarından ateşlenen bombanın hedefi oldu. Saldırıda 3 askerimiz şehit oldu 11 askerimiz de yaralandı.Rusya Devlet Başkanı Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak üzüntülerini dile getirdi. Rusya, olayın kazaen gerçekleştirdiğini duyurdu. Bugün de Kremlin açıklama yaptı ve koordinatları Türkiye'nin verdiğini Rus savaş jetlerinin de buna göre bombardıman gerçekleştirdiğini iddia etti.

CIA BAŞKANI'NIN GELİŞİ VE RUS JETİNİN TÜRK ASKERLERİNİ VURMASI

CIA BAşkanı Mike Pompeo'nun Türkiye ziyaretinin gerçekleştiği gün Rus savaş jetinin Türk askerlerini vurması bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

"AMERİKA DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE BUNU YAPIYOR"


Nedim Şener, 3 Türk askerinin şehit düştüğü günden bir gün önce "CIA Başkanı'nın Türkiye'ye gelişi benim açımdan bir problem içeriyor. Daha önce Başbakanlar Türkiye'ye geldi ve siyasiler üzerinde bir ilişki var. Doğrusu da budur bence. Ama Amerika dünyanın gözü önünde Türkiye'nin yeni ortaklıklara girdiği ülkelerin de görebileceği şekilde CIA Başkanı'nı ilk defa Türkiye'ye gönderiyor." şeklinde konuşarak şu uyarılarda bulunmuştu:

"HERKESİN KAFASINDA O SORU BELİRECEK"


"CIA gibi bir İstihbarat örgütünü Türkiye'ye göndermek demek bütün dünyanın gözünün bu ülkeye dönmesine neden oluyor. Ve kurulan ilişki siyasetçiler üzerinden kurulmadığı için herkesin kafasında 'Türkiye, Amerika'nın hangi ortadoğu operasyonunda araç olarak kullanılacak?' diye beklenecek ve bu Türkiye'nin kendi bölgesinde ilişkide olduğu ortakları açısından handikap yaratacak diye endişe ediyorum. Daha önce de CIA direktörleri Türkiye'ye geldi. Ama o zamanlarda gittikten sonra haberiniz oluyordu. Bu gelmeden 2 gün önce anons ediliyor.

"RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ GİBİ BİR ETKİ YARATABİLİR"


Şimdi Türkiye, Suriye konusunda bir çok ülke ile ilişkide. Rusya'ydı, İran'dı, Irak'tı. Şimdi bütün dikkatini bu konuya vermiş Rusya muhtemelen buna karşı bir şey geliştirir ve aşağı yukarı tam benzetmek gibi olmasın ama Rus uçağının düşürülmesi gibi bir etki yaratabilir."