Abone Ol

Neden Amasyalı değil de Adanalı? İşte bu sorunun yanıtı!!!

Oktay Kaynarca, dizinin adını önce beğenmemiş. 'Amasyalı izler mi?'' demiş. Sonrasında bakın neler olmuş...

Neden Amasyalı değil de Adanalı? İşte bu sorunun yanıtı!!!

"Amasyalı, Adanalı'yı niye izlesin?"

Bu sözler 'Adanalı' dizisinin oyuncusu Oktay Kaynarca'ya ait. Kaynarca niçin böyle konuştu?

CNNTURK'te Beyazıt Öztürk ve Meral Okay'ın sundukları "Nası Yani?'ye konuk olan Oktay Kaynarca, dizinin adının 'Adanalı' olmasına ilk başlarda takılmış.

Dizinin senaristi ve yönetmeni Tayfun Güneyer'in, kendisine projeden ilk bahsettiğinde dizinin ismini pek beğenmediğini belirten Oktay Kaynarca, "Dedik ki 'isme bunu koymayalım'. Acaba sadece Adanalı ismini koyarsak başka yerler bunu dışlayabilir mi? Mesela Amasyalı izlemez, banane ya Adanalı hikayesinden mi der falan diye düşündük. Yatıyorum, aklımdan isim geçiyor. Diyorum ki 'bundan daha güzel bir isim yok. Okkalı isim. O kadar doğruymuş ki meğer. İyiki vazgeçmemişiz" diye konuştu.

NEDEN ŞİVESİ FARKLI?

Dizide Adanalı bir polisi oynayan Oktay Kaynarca, zaman zaman şivesinin Adanalı'lara çok benzemediği eleştirilere de maruz kalmıştı. Kaynarca bu tepkiler için, "Bazılarına katılıyorum tabi, ama ben de kör gözüm parmağına gibi tam Adanalı gibi konuşmak da istemedim. Biraz oranın mixi olsun istedim işin doğrusu. Adanalı şivesi, biraz daha külhanbey ağzı gibidir. Bu zaman zaman işime çok yarıyor, zaman zaman da yaramıyor. Bazen öyle konuşmamam gerekiyor, senaryonun gelişi öyle oluyor" dedi.

BU İŞ TUTAR DEDİM

Oktay Kaynarca, dizinin senaryosunu okuduğunda, daha henüz diğer oyuncular bile belli değilken 'bu iş tutar' dediğini anlattı:

"Tayfun'la oturup konuştuk ve ben bu iş tutar dedim. Daha cast belli değildi. Sadece ben vardım. Geri kalan castı düşünmeye başladık. Bir sürü insan değişti, ama güzel bir cast oluştu. Ben Tayfun'a dedim ki 'kesin tutacak'. Tayfun antremanlı zaten. aslında onun tarzı biraz absürd ve ters köşeye yatırmak ya o yüzden her şeye müsait senaryo."

SAHNEYİ SETTE YAZIYORUZ

Oyunculuk açısından kendisine geniş bir alan tanıdığını söyleyen Oktay Kaynarca, bir çok sahneyi de doğaçlama oynadıklarını belirterek, "Doğaçlama olmayan sahne yok gibi. Tayfun bazen geliyor diyor ki 'baba ben yoruldum yazamadım bu sahneyi'. Karşılıklı hemen orada yazıyoruz" dedi.

KIZIM ÇOK ŞEKER

Kaynarca, dizide kızı Sofia'yı oynayan 17 yaşındaki genç oyuncu Serenay Sarıkaya'dan da övgüyle sözederek "Çok iyi değil mi? Çok şeker değil mi? Nasıl gülüyoruz onunla" diye konuştu.

MEHMET AKİF, KADRA SIĞMIYOR

Adanalı'da 'Maraz Ali'yi oynayan Mehmet Akif Alakurt'un rap müzik eşliğindeki görüntülerine atıfta bulunan Meral Okay'ın sözleri üzerine Oktay Kaynarca, "Mehmet Akif, iri bir arkadaş. Hakikaten çok iri bir çocuk. Kadra sığdıramıyoruz onu maşallah" ifadesini kullandı.

Televizyon Gazetesi