Abone Ol

NATO'nun ünlü komutanı Clark'tan ABD'nin çekilmesi yorumu: Erdoğan Trump'a şantaj mı yaptı?

Eski Yugoslavya'nın dağılması sürecinin aktörleri arasında yer alıp NATO'nun Kosova gerekçesiyle Yugoslavya'ya düzenlediği harekatı komuta eden Clark, ABD'nin Suriye'den çekilmesi kararına akıl sır erdiremedi:

NATO komutanı: Erdoğan Trump'a şantaj mı yaptı?

Acaba Erdoğan ABD Başkanı'na şantaj mı yaptı? Bedel ödeme gibi bir şey mi sözkonusuydu?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını eleştirenler kervanına katılan NATO'nun eski komutanlarından Wesley Clark, bunun gerisinde nasıl bir itki olabileceğini sorguladı.

1997-2000 arasında NATO'nun tüm operasyonlarını kumanda eden Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı sıfatıyla Kosova Savaşı'nı da yönetmiş olan Clark, ABD'nin Suriye'den çekilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trump'a şantaj yapıp yapmadığı sorusunu ortaya attı.

Trump'ın kararı 14 Aralık'ta Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesine aldığı haberi ayyuka çıkarken, ahizenin iki ucundan nelerin konuşulduğuna dair rivayet muhtelif. CNN'in görüşlerini aldığı Clark, şöyle konuştu:

'STRATEJİK MANTIK YOK'

"Bu kararın gerisinde herhangi bir stratejik mantık varmış gibi durmuyor. Stratejik mantık bulamazsan bu karar niye alındı diye sormak zorunda kalırsın. Tüm dünyada insanlar bu soruyu soruyor ve Ortadoğu'daki bazı dostlarımızla bazı müttefiklerimiz şunu söylüyor:

'Erdoğan ABD Başkanı'na şantaj mı yaptı? Rüşvet ödeme, bedel ödeme gibi bir şey mi sözkonusuydu? Tüm tavsiyeler tersi yöndeyken bir adam niye böyle bir karar alır?"