Abone Ol

NATO'nun Ortak Bildirisinde Türkiye Vurgusu

NATO Zirvesi Bildirisi'nde, "Türkiye için güvenlik tedbirlerine katkılarımızı artırdık. Bunun tam olarak uygulanmasına bağlılığımız sürmektedir." açıklamalarına yer verildi.

NATO'nun Ortak Bildirisinde Türkiye Vurgusu

NATO Zirvesi Bildirisi'nde, "Müttefikimiz Türkiye'ye milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaptığı için takdirlerimizi yineliyoruz. Suriye'den Türkiye'yi vurabilecek veya tehdit edebilecek füze atışlarına karşı müteyakkız olmaya devam ediyoruz." denildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO liderlerinin, Afganistan’daki askeri misyonun sona ermesinin ardından Kabil Havalimanı için fon sağlamayı kabul ettiğini açıkladı.

NATO birliklerinin çekilmesinin ardından Afganistan'daki Kabil Havaalanı'nın güvenliğini kimin sağlayacağı konusunda bir karara varılıp varılmadığına ilişkin soruya Stoltenberg, “NATO liderleri, Afgan güçleri ile kurumlarını eğiterek ve finansal destek sağlayarak Afganistan'ın yanında yer almaya olan bağlılıklarını teyit etti. Türkiye kilit bir rol oynuyor konuşmalarda, ama henüz karar verilmedi” yanıtını verdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ayrıca, "Bugün ittifakımızda yeni bir sayfa açtık. Güvenliğimiz için kilit önemde konulara değindik ve geniş kapsamlı kararlar aldık." ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...