Abone Ol

NASA'nın Ankara paylaşımında dikkat çeken Anıtkabir detayı

NASA Dünya Gözlemevi, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan gece çekilmiş bir fotoğrafı günün fotoğrafı olarak yayınladı.

NASA'nın paylaşımında dikkat çeken Anıtkabir detayı

NASA Earth Observatory (NASA Dünya Gözlemevi) Başkent Ankara'yı yörüngeden görüntüledi. ‘Ankara’da Gece’ başlığı ile paylaşılan fotoğrafta, şehrin merkezine, Anıtkabir’e ve başkenti çevreye bağlayan otoyollara dikkat çekildi.

Webtekno’da yer alan habere göre, NASA Earth Observatory (NASA Dünya Gözlemevi), her gün dünya - uzay arasındaki bağları güçlendirecek yeni fotoğraflar paylaşarak bize harika manzaralar gösteriyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ya da uzay fotoğrafçıları tarafından çekilen pek çok fotoğraf şimdiye kadar NEO’nun sitesinde günün fotoğrafı olarak yer aldı. 28 Haziran fotoğrafı ise başkent Ankara’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan bir astronot tarafından çekilen fotoğrafı oldu.

‘Ankara’da Gece’ başlığı ile paylaşılan fotoğrafta, şehrin merkezine, Anıtkabir’e ve başkenti çevreye bağlayan otoyollara dikkat çekildi. Sarı ve beyaz ışıklarla aydınlanmış Ankara gecesinin oluşturduğu güzel manzara, şehri bir de çok yükseklerden görme isteği uyandırıyor.

Fotoğrafın sunduğu genel manzarayı değerlendirirken NEO’nun odaklandığı bir diğer nokta ise şehrin sanayi bölgeleri ile merkezi arasındaki sarı ve beyaz ışık farkı oldu.

Bu ışık farklılıklarının kullanılan farklı aydınlatma teknolojilerinden kaynaklandığını ve bunun bir şehirdeki sanayi bölgelerini belirlemeye yardım edebileceğini belirten yazıda, Anıtkabir’den ise ‘Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanının son dinlenme yeri’ olarak bahsedildi.

NEO’nun Ankara tanımı ise ‘Türkiye’nin coğrafi ve politik başkenti’ oldu. Geçmişte İstanbul’un da benzer bir konsept ile fotoğrafını paylaşan NEO, İstanbul’u ise ülkemizin ekonomik başkenti olarak tanımlamış ve Avrupa ile Asya’yı bağlama gücüne değinmişti.

Ankara’nın gece manzarasının yüksek çözünürlüklü haline göz atmak ve şehrin detaylarını incelemek isterseniz, buraya tıklayarak   görüntüye ulaşabilirsiniz.

NASA'nın Ankara paylaşımında dikkat çeken Anıtkabir detayı - Resim: 1