Abone Ol

Nagehan Alçı'nın FETÖ benzetmesine AKP'li Metiner'den tepki: Zinhar...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın FETÖ ile ilgili yazısına AKP'li Metiner'den sert tepki geldi.

Nagehan Alçı'nın FETÖ benzetmesine AKP'li Metiner'den tepki: Zinhar...

AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın FETÖ’nün ordunun içine yayılmasını "Enfekte olmuş orduya panzehir arayışı" olarak değerlendirmesine sert tepki gösterdi.

Metiner, Nagehan Alçı’nın yazısındaki, “Darbeci Kemalistler marifetiyle enfekte olmuş orduya karşı bir panzehir arayışı” ifadeler için “zinhar kabul edilemez” dedi. Metiner yazısını, "FETÖ’nün dününe dair olumlayıcı/arkalayıcı laflar etmek hangi akla hizmettir" diyerek bitirdi.

"KİMSE KUSURA BAKMASIN, ZİNHAR KABUL EDİLEMEZ"

Mehmet Metiner’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“15 Temmuz deneyiminden sonra hâlâ FETÖ’ye, daha doğrusu FETÖ’nün geçmiş evrelerine dair bir biçimde olumlayıcı yaklaşımlar geliştirmek kanımca çok tehlikeli bir zihni dönüşüme sebebiyet verir.

Geçmişte bu hareketin dini bir hizmet hareketi olduğunu, ülkenin demokratikleşme sürecine katkı sağladığı ama sonradan devşirilerek yanlış bir mecraya sürüklendiği tarzında mülahazalar hangi niyetle yapılırsa yapılsın yanlış ve tehlikelidir.

Hele hele kanlı 15 Temmuz ve sonrasındaki aleni gerçeklikten sonra bu taşeron örgütün geçmişine yönelik olumlayıcı laflar etmek objektiflik değil bir başka şeydir.

Kimse kusura bakmasın, FETÖ’yü geldiğimiz bu noktada hâlâ “Darbeci Kemalistler marifetiyle enfekte olmuş orduya karşı bir panzehir arayışı” şeklinde tanımlamak zinhar kabul edilemez.

Milletin ordusunu enfekte eden malum darbeci güruha karşı söylenecek her söz az kalır.

Lakin o mücrimler üzerinden FETÖ’yü “panzehir arayışının sonucu” gibi gösterme gereğinin niye duyulduğunu anlamak mümkün değil.

Bu sözlerin sahibesini tanımıyor olsam iyi niyetinden kuşku duyacağım.

Fakat iyi niyetin de bir sınırı olduğu unutulmamalı.

FETÖ bugünüyle neyse, dünüyle de odur.

FETÖ’nün dününe dair olumlayıcı/arkalayıcı laflar etmek hangi akla hizmettir? diye sorulur elbet.”