Abone Ol

Nagehan Alçı'nın Düzeysiz İması Çok Konuşulacak

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında, Ukrayna'dan Türkiye’ye olası bir göçmen akınına ilişkin “Ukraynalı göçmenler gelince de itiraz edecekler mi?” diye sordu.

Nagehan Alçı'nın Düzeysiz İması Çok Konuşulacak

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyona başlamasıyla birlikte ülkeden çıkmak isteyen Ukrayna vatandaşlarının yaratacağı olası mülteci krizi de tartışma konuları arasına girdi.

Operasyonun konuşulduğu Habertürk TV ekranlarında konuyu gündeme getiren Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın sözleri ise tepki çekti.

Alçı, canlı yayında çirkin bir imada bulunarak “Suriyeli göçmenlere yönelik nefret dilini adeta bir alışkanlık haline getirenler, 'Biz Suriyelilere karşı değiliz, uyum politikalarına yönelik itirazlarımızı dile getiriyoruz' diyenler bakalım Ukraynalı göçmenler gelince de aynı şekilde itiraz edecekler mi?" diye sordu.

Alçı, sorusunun cevabını da "Bunun etnik kökenli bir itiraz olup olmadığı Ukraynalı göçmenler Türkiye'ye gelmeye başladığında görülecek. Ben orada fazla bir itiraz olacağı kanaatinde değilim” ifadelerini kullanarak yanıtladı.

Daha sonra kendisine yöneltilen eleştirilere Twitter hesabından

Bana aklımın ucundan dahi geçmeyen iğrenç yakıştırmayı yapanlara sesleniyorum: Arap düşmanlığı temelli Suriyeli karşıtlığı yapanlara, canlarını kurtarmak için ülkemize sığınan Suriyelileri faşist bir dille aşağılayanlara bugüne kadar tek laf etmek aklınızdan geçti mi? Sorusunu sordu.