Abone Ol

Nagehan Alçı'dan tecavüze yatkın erkekleri şaplama önerisi!

Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı, tecavüz ve diğer cinsel suçlara karşı çözümün, erkeklerin şiddete yatkın doğasını zapturapt altına almak olduğunu söyledi.

Nagehan Alçı'dan tecavüze yatkın erkekleri şaplama önerisi!

24 TV ekranlarındaki Kadınlar Meclisi programına Star Gazetesi yazarları Fadime Özkan ve Sevil Nuriyeva, Türkiye Gazetesi yazarı Ceren Kenar ve Milliyet Gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın konuk oldu.

Nagehan Alçı'nın geceye damga vuran sözleri ise şöyleydi:

Kadına karşı şiddet ve tecavüz ve yargının tutumunu konuştuk genel olarak Kadın ve Ailden Sorumlu Devlet Bakanı ile. Sayın Bakan, bir takım gerekçelerle suçluyu mümkün olduğu kadar az cezaevinde tutacak yargı kararlarına çok net bir şekilde tepki koyuyor. Özgecan Yasası olarak anılan yasanın arkasında duruyor, çok ciddi şekilde destek veriyor. Kadına karşı şiddet konusunda bakanlık olarak önemli çalışmalar yapılıyor. Bunun çözümü yargıdaki zihniyetin değişmesidir. Elbette ki siyasiler kağıt üzerinde değişikliklerle mümkün olduğu kadar bu tip suçluları en sert şekilde cezalandırılması için, iyi hal indirimlerinin ortadan kaldırılması için önlemler alıyorlar ama yine de iş yargıdaki zihniyette bitiyor. Savcı ve Hakimlerin keskin şekilde tavır koymaları lazım çünkü daha zor yol alıyoruz öyle olmazsa.

Medyanın dili hala bu konularda çok sıkıntılı, adeta bir şiddet pornografisi gibi sunarak, yeniden yeniden üreterek, dikkat çekmek için, tırnak içinde cazip hale getirmek için çalışarak, kamuoyu psikolojisini yanlış etkiliyor. Burada genel, medya ahlakı bir çok konuda yok, en azından burada net kurallar belirlenebilse... Ben olayın sunuluş şeklinin, yalnızca bu olayın değil, mesela çocuklara karşı işlenen şiddet, son dönemde o da çok yaygın bir durum. Bunların detaylarıyla videolarla halka bu şekilde ulaştırılması... Bunlar halkın haber alma hakkı değildir. Sansürsüzce verilerek halkın sağlığını bozmaya yol açan şeyler. Keşke bir sembolik masa etrafında oturularak bunun ilkelerinin düzenlenmesinin yol açılabilse. Çünkü tecavüzde, kadına karşı şiddetin temelinde aslında zihinlerde yaratılan o hazırlık, şiddete aşina olmak da önemli bir faktör olarak yer alıyor.

Erkek doğasının zapturapt altına alınması lazım. Gerekirse şapla. Bütün mesele erkeğin şiddete yatkın doğasının toplumsal olarak bu işe yatkın hale getirilmesi ile ilgili.