Abone Ol

Nagehan Alçı, THY'yi karıştıran ses kaydını yayınladı

Nagehan Alçı, Türk Hava Yolları (THY)’nin CIP Lounge hizmetinde yaşanan ayrımcılığı yazdı.

Nagehan Alçı, THY'yi karıştıran ses kaydını yayınladı

Habertürk gazetesinin hükümete yakın yazarı Nagehan Alçı, Türk Hava Yolları (THY)’nin CIP Lounge hizmetinde yaşanan ayrımcılığı yazdı.

Köşesinde THY’nin büyümesinden bahseden Alçı daha sonrasında şu ifadeleri kullandı:

“Uçaklardaki hizmeti kadar CIP salonlarıyla da adından söz ettirdi. Özellikle de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki dış hatlar salonu. Dünyanın en iyisi seçildi. O nedenle attığı her adıma dikkat etmesi, bu unvanını sürdürmek için azami dikkat sarf etmesi gerek...

Geçenlerde güvendiğim bir turizmci dostum bana, bir yolcunun ses kaydını gönderdi. Business Class’ta Hindistan’dan Cezayir’e seyahat ediyormuş. Dinlemek isterseniz diye kaydı HT Dokun’a ekliyorum. İstanbul’da 8 saatlik beklemesi varmış. CIP lounge’a gitmiş ve uyumak için süitler olduğunu bildiği için bu süitlerin yerini aramaya başlamış. 6 saatin üzerinde beklemesi olanlar için böyle bir hizmetin olduğunu öğrenmiş. 'Güzel, demek ki ben de kullanabilirim' diye düşünmüş. Ancak görevli onu durdurmuş ve nereden geldiğini sormuş. “Mumbai” deyince, “O zaman kullanamazsınız” cevabını vermiş ve bir liste çıkarmış. Listede New York var, Washington var, Londra var, birçok Batı kenti var ama Mumbai yok, Hindistan şehirleri yok, Doğu’daki şehirlerin çoğu yok, Cezayir de yok!

Tabii haklı olarak yolcu, 'Beyazlara var, bana yok' diye isyan ediyor. Ve ses kaydını Facebook başta olmak üzere birçok platformda paylaşıyor…”

“BU AYRIMCILIK DEĞİL Mİ”


“THY’ye, özellikle de bu konularda çok hassas olduğunu bildiğim ve böyle bir uygulamayı yanlış bulacağına inandığım Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’ya sesleniyorum: Şayet bu liste doğru ise global bir marka olan Türk Hava Yolları’na büyük zarar vermez mi? Her şeyin ötesinde bu ayrımcılık değil mi?” diyen Alçı “Yolcuları nereden gelip nereye gittiğine göre sınıflandırmak kabul edilebilir mi? Ben bir yanlışlık olduğuna inanmak istiyor ve bu ses kaydı daha fazla yayılmadan meselenin açıklığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum.” diye yazdı.