Abone Ol

Nagehan Alçı, Rasim Ozan'ın o fotoğrafları için ne dedi?

Geçtiğimiz aylarda yıldırım nikahı ile evlenen köşe yazarı çift, Nuriye Akman’a konuştu.

Nagehan Alçı, Rasim Ozan'ın o fotoğrafları için ne dedi?

Nuriye Akman, TRT Haber’de sunduğu Akılda Kalan programında dün akşam basın dünyasının ilgi ile takip edilen iki genç yıldızını, Akşam gazetesi yazarı Nagehan Alçı ile Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’yı ağırladı. Geçtiğimiz aylarda yıldırım nikahı ile evlenen çift, ilk defa Nuriye Akman’a konuştu. Programda evliliklerini ve meslek yaşamlarını anlatan çift birbirlerinin gazetecilik üsluplarını da değerlendirdi. Programın dikkat çekici anlarından biri de Rasim Ozan Kütahyalı’nın Helin Avşar’a verdiği röportaj ile ilgili bölümdü…

Nagehan Alçı, programda Rasim Ozan Kütahyalı’nın evlenmeden önce Helin Avşar’a verdiği olaylı röportajla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. “Eski hayatı ile ilgili hiç yorum yapmak istemem” diyen Alçı, duygularını saklamadı ve Kütahyalı’nın Helin Avşar’a verdiği pozların çok kötü olduğunu söyledi. Nagehan’ın sözleri üzerine Rasim Ozan Kütahyalı, “Nagehan, ne söylese haklı” dedi. Alçı, sözlerine şöyle devam etti: “Erkek yapınca bir şey olmuyor. Benim böyle fotoğraflarım olsa, ismim neye çıkar ertesi gün biliyorsunuz. Şimdi Rasim, burada böyle paşa paşa ağırlanıyor. İşte bunlarla mücadele ediyorum” dedi.

Programda Alçı’ya “Sizi bu kadar üzeceğini bilseydim yayınlamazdım. Artık bunlar konuşulmuştur, aşılmıştır diye düşündüm” diyen Akman’ın sözleri üzerine Alçı, “Sizinle hiç alakası yok. Bu genel algı. Burada çok ayıp olur diye benim fotoğrafımı göstermezdiniz. Ama onunkini gösteriyorsunuz. Çünkü maço sistem bunu besliyor” dedi.

Kütahyalı: Ertuğrul Özkök’ün zihniyeti o zaten…

Nagehan Alçı, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı “Papermoon’a giden erkekler” başlıklı yazısı hakkında da konuştu.  Alçı, Ertuğrul Özkök’ün eşlerini eğlenmeye götürmeyen muhafazakar erkekler hakkındaki düşüncelerine cevap vermiş ve laik kesimde eşlerini aldatan erkeklerle ilgili bir yazı kaleme almıştı. Alçı, Nuriye Akman’ın “Muhafazakârlar gizli, beyaz Türkler aleni aldatıyorlar karılarını dedin. nasıl ulaştın bu fikre?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Türkiye’de yaşayarak. Papermoon’a giderek. Onun türevlerine giderek. Etrafıma bakarak, kör olmayarak. Davet edildiğim yemeklerde yanıma oturanların kimleri getirdiğini görerek. Gittiğim seyahatlerde, otellerde kimler var, kimler yok diye bakarak. Hakikaten bu çifte standarda kadınların da erkekleri kayırarak, hiç seslerini çıkarmaması... Bu konu her yerden fışkırıyor. Hiç kimseden bir tepki gelmiyor. İnanamıyorum ve çok büyük bir ikilemdeyim. Sürekli agresif bir şekilde bunun üstüne mi gitmek lazım, yoksa batsın bu dünya deyip kendi doğrunla kabuğuna çekilip kendi kendine mi yaşamak lazım? diye soruyorum”

“Ertuğrul Özkök onları yazıyor.. Ertuğrul Özkök’ün zihniyetini o zaten” diyen Kütahyalı, Alçı’nın Özkök’ün yazısını eleştirmesinde çok haklı olduğunu belirtti.

“Kerem Altan babası kadar dürüst bir insandır”

Programda Defne Joy Foster’ın ölümü de konuşuldu. Rasim Ozan Kütahyalı, Nuriye Akman’ın “Bu haberlerin veriliş tarzında Taraf’ın yaklaşımını nasıl buldun? Senin kafanda bazı soru işaretleri var mı bu olayla ilgili?” sorusunu şöyle yanıtladı:  “Orada Taraf Gazetesi açısından değişik bir durum var. Çok istismar etmek istediler. Ama burada bizim gazetenin tavrı doğruydu. O bel altıları görüp ona cevap vermek yerine görmemeyi tercih ettiler”

Defne Joy Foster’ın ölümü ile ilgili karanlık bir nokta olduğunu asla düşünmediğini belirten Kütahyalı, Kerem Altan’ın, babası Ahmet Altan kadar dürüst bir insan olduğunu söyledi. Nagehan Alçı ise Defne joy Foster’ın ölümünün ardından çıkan haberler hakkında “Bence orada çok ciddi etik sorunlar var. Polis ifadelerinin çarşaf çarşaf gazetelerde yayınlanabilmesi çok ciddi ve Türkiye’de medya etiği eksiği olduğunu gösteriyor. Bir kere sorun burada. Kerem Altan ne derse desin biz bunları ertesi gün fotoroman okur gibi gazetelerden okumamamız lazım” dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı: Vicdani retçi değilim…

Akman, Aktütün saldırısından sonra askere gitmeyeceğini yazan Rasim Ozan Kütahyalı’ya programda askere gidip gitmeyeceğini de sordu. Kütahyalı, şunları söyledi: “Askere henüz gitmedim. Ama o yazıda şunu ifade ettim. Vicdani retçi değilim. Türkiye, dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri gibi vicdani ret hakkını tanımalı. Ama vicdani ret ordunun olmaması anlamına gelir. Bir de ordu kavramını reddetmektir. Öyle bir anlayışım yok”

Zorunlu askerlik uygulamasının Türk ordusuna da hiçbir yararı olmadığını söyleyen Kütahyalı,   “Zorunlu askerlik uygulamasının derhal kalkması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Alçı ise “Herkes gidiyor, tabii ki gitmeli. Rasim’in bir ayrıcalığı yok. Ama daha yeni evliyiz. Hiçbir yere gidemez” dedi.

Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı ilk defa evliklerini konuştu…

Akılda Kalan’da aşkları ile ilgili de konuşan çift Nuriye Akman’ın “İlk görüşte aşk mıydı sizinki, yoksa demlene demlene, tarta tarta mı aşka ulaştınız?” sorusunu şöyle yanıtladı:

Alçı: İlk görüşte aşk kesinlikle değildi. Çünkü biz hakikaten iyi arkadaştık. Ve aramızdaki romantik ilişki daha sonra, zaman içinde gelişti.

Kütahyalı: Ben ilk görüşte aşk teorisine pek inanmam. İlk görüşte bir şeyler etki edebilir, o tutkudur bence. Son bakışta aşk önemlidir. Zaman geçtikten sonra, yıpranma ihtimaline rağmen döndüğünüzde o kişiyi özlüyorsanız, onsuz yapamayacağınızı hissediyorsanız o son bakışta aşktır. Demlenerek olan…

 “Aslında birbirimize benziyoruz”

Programda Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı, birbirlerinin gazetecilik üsluplarını değerlendirdi. Nagehan Alçı, “Biz dışarıdan bakıldığında iki zıt kutup gibiyiz. Ama herhalde yüzlerimizin iki ayrı boyutu var. Evde biri gelip fotoğrafımızı çekse iki ayrı kutup gibi değiliz. Birbirimize aslında üslup olarak da benzeyen insanlarız” dedi. Steril üslubundan kurtulmaya çalıştığını belirten Alçı, zaman zaman seçtiği kelimeler sebebi ile yeterince “yerli” görünmediğini söyledi.

Eşi Rasim Ozan Kütahyalı’nın da üslubunu değerlendiren Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı için “Asla şov yapmıyor. Hatta o kadar şov yapmıyor, kendini kaptırıyor ki bazen zaman zaman çok sert bulup eleştiriyorum” dedi. Profesyonel olarak eşinin üslubunu eleştirmemek adına kendine söz verdiğini de söyleyen Alçı, eşinin şov yapmadığına emin olduğunu belirtti.
 Rasim Ozan Kütahyalı ise normalde sakin bir yapısı olduğunu ama başkalarının hakları ve özgürlükleri ile ilgili konularda bazen kendini tutamadığını söyledi. Nagehan Alçı ise medyada sürekli eşi ile birlikte değerlendirilmekten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.