Abone Ol

Nagehan Alçı içeriden bildiriyor: Erdoğan, İstanbul seçiminde ciddi risk görüyor

HaberTürk yazarı, gazeteci Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin dünkü İstanbul mitingindeki söylemlerine ilişkin olarak, "İstanbul’da sandıkta ciddi bir risk görüyor." dedi.

Nagehan Alçı içeriden bildiriyor: Erdoğan, İstanbul seçiminde ciddi risk görüyor

Alçı seçime bir haftadan az süre kala AKP-YRP-CHP dinamiklerini değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: 

"Ekrem İmamoğlu ve mevcut yönetime ‘akıllı değil akılsız belediyecilik’ diyerek, yine çöp-çukur- çamur göndermesi yaparak çok sert yüklendi ama ondan daha çok dikkatimi çeken Yeniden Refah’a yönelik eleştirilerdi. Yine parti ismi anmadı ama bu kez konuşmadan önce partinin önemli isimlerinden olan ve yakın zamanda sert açıklamalarla YRP’den ayrılan Suat Pamukçu’ya AK Parti rozeti taktı.

Dışarıdan bakan biri için bu çok önemli görünmeyebilir ancak Pamukçu YRP ile AK Parti’nin köprü kurmasını sağlayan isimlerin başında geliyordu, 2023 seçimlerinde partinin Cumhur İttifakı’nda yer alması ve Erdoğan’ı desteklemesinin mimarı oydu diyebiliriz.

Cumhurbaşkanı CHP seçmenini kendine çekemeyeceğini biliyor. YRP tabanı ise kardeş taban o nedenle Fatih Erbakan’ın partisini CHP’nin yanına konumlandırıp Saadetleştirme stratejisi izliyor. Bunun özellikle büyükşehirlerde etkili olabileceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için bu hafta çok asılacak."

Yazının tamamını okumak için tıklayın