Abone Ol

Müsteşarı tehdit eden gazeteci kim? Talat Atilla ne dedi?

Turktime Yayın Yönetmeni ve Güneş Gazetesi Yazarı Talat Atilla Kanaltürk'te katıldığı programda ilk kez çok kritik bir bilgiyi açıkladı.

Müsteşarı tehdit eden gazeteci kim? Talat Atilla ne dedi?

Sami Dadağlıoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Star Yazarı Mehmet Metiner ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın da konuk olduğu "Pazar Politika" programına konuk olan Talat Atilla Lordlar Kamarası kitabında detaylarını anlattığı 28 Şubat sürecinde bir gazetecinin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Aytun Çıray'a görevi bırakması uyarını yapan gazetecinin ismini ilk kez açıkladı.

Sami Dadağlıoğlu'nun kitapta yer alan o olayı anımsatıp "Kim bu gazeteci?" diye

İşte Lordlar Kamarası'nda geçen o bölüm...

Müsteşar'ı Tehdit Eden Gazeteci Kim?

28 Şubat süreci...

Milletvekilleri hatta bazı bakanlar bile baskılar nedeniyle istifa ediyorlar. Siyaset tam bir bilinmezlik ve kör düğüm haline geliyor. Bir dedikodu yayılıyor. Bazı önemli gazeteciler aralarında iş bölümü yaptılar ve tanıdıkları bürokratları istifaya zorluyorlar.

Bu abartılı dedikodu hiç kimseye inandırıcı gelmiyor. Ama duyanların içine de "acaba" kuşkusunu yerleştiriyor.

Sağlık bakanlığı müsteşarı dönemim bakanlar üstü bürokratıydı. Başbakan Tansu Çiller ve Özer Çiller'e yakınlığı ile bilinirdi. Hemşirelerle ilgili bir konuda görüşünü almak için Çıray'ı makamında bekliyorum. Çıray bürokratları eşliğinde makamına geldi. Bürokratları çıkınca haber için gerekli olan soruları sormaya başladım. Kısa bir süre sonra Çıray'ın özel kalem müdürü içeri girerek ismini vermek istemediğim çok ünlü bir gazetecinin aradığını söyledi. Konuşmanın özel olabileceğini düşünerek müsaade istediğim sırada telefon bağlandı. Ben de oturmayı tercih ettim.

Müsteşar Çıray'ın makam masasının hemen yanında oturduğum için ister istemez konuşmaları duyuyorum.

Kısa bir selamlaşmadan sonra ünlü gazeteci, Çıray'a "Sen hala orada mı oturuyorsun. Daha kaçmadın mı? Bacağınızdan asacaklar sizi" diyordu.

Çıray bu sözlere; "Ortam benim de hoşuma gitmiyor ama bana psikolojik operasyon yapıyorsun. Ben devletin müsteşarıyım" cevabını veriyordu.

Telefondaki o ünlü gazeteci "Ben sana söylüyorum arkadaş. Bacağınızdan asacaklar sizi" diye telefonu kapattı.

Çıray konuşmaların ne kadarını duyduğumu merak eden bir tavırla yüzüme bakınca   "İstemeden konuşmalarınızın tamamını duydum" dedim.

Çıray bunun üzerine bana "Lütfen aramızda kalsın, tatsız bir konuşmaydı" dedi.

Devamı Lordlar Kamarsı'nda...