Abone Ol

Mustafa Koç son yolculuğuna böyle uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı. Mustafa Koç cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'da dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.

Mustafa Koç son yolculuğuna böyle uğurlandı

21 Ocak Perşembe günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. İlk tören Koç Holding Genel Müdürlük binasında Üsküdar Nakkaştepe'de düzenlendi. Ardından Koç'un cenazesi namaz için Marmara İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne götürüldü.

İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu da katıldı. Türkiye'yi yasa boğan cenaze nedeniyle bugün İstanbul'da bazı yollar kapatıldı. Cenaze töreni için özel güvenlik önlemleri alınırken, Mustafa Koç Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile kabristanında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.

Mustafa Koç son yolculuğuna böyle uğurlandı - Resim: 1

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyordu:

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn.

"Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir."

Tabutun üzerinde küçük Fenerbahçe flamasının yer aldığı da görüldü.

Mustafa Koç son yolculuğuna böyle uğurlandı - Resim: 2

Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi.

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE GERÇEKLEŞTİ

Koç Holding'deki ilk tören yarım saat sürdü. Mustafa Koç'un törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildiği görüldü.

Koç Holding'de düzenlenen törende katılımın oldukça yoğun olduğu görüldü. Katılımcıların yakalarında Mustafa Koç fotoğrafı taşıdığı da gözlendi.

Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne doğru yola çıktı.

Mustafa Koç son yolculuğuna böyle uğurlandı - Resim: 3

Ankaralı olan Mustafa Koç'un cenaze töreninde Ankara'yı temsil eden seymenlerin nöbet tuttuğu da görüldü.

MUSTAFA KOÇ ATKISI

Ali Koç ve aileden başka isimlerin cenaze namazı sırasında omuzlarında Mustafa Koç yazan bir atkı ile bekledikleri görüldü

Mustafa Koç son yolculuğuna böyle uğurlandı - Resim: 4
CENAZE CAMİDE

Koç'un cenazesi camiye vardı. Mustafa Koç’un cenaze namazının kılınacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde tüm hazırlıklar tamamlandı.

ÖZYEĞİN: KAYBI BİZİ İNANILMAZ ETKİLİ

Cenazeye iş dünyasından da önemli isimler katılıyor.

NTV canlı yayınına katılan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Mustafa Koç'un kaybı bizi inanılmaz etkiledi. Buradaki kalabalığı da görüyorsunuz. Yaptıklarını söylemeyi çok sevmezdi. Çok acı bir kayıp" dedi.

DURAK: BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRÜRDÜ

Koç Holding eski CEO'su Turgay Durak, "Mustafa Bey bizim için insanlarımızın hepsini kucaklayan çok iyi bir insandı. Bardağın hep dolu tarafını görüp, insanları motive ederdi. Büyük yatırımların onaylanmasında bizlere çok destek oldu. Çok üzgünüz" dedi.

METRELERCE ÇELENK KUYRUĞU

Cenazenin düzenleneceği camiden canlı yayın yapan televizyon kanalları, camide iki kollu yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenklerin bulunduğunu belirtti.

FENERBAHÇE'DEN SİYAH DESTEK   

Fenerbahçe taraftarlarının bugün Darüşşafaka ile oynayacağı basketbol karşılaşmasına tamamen siyah kıyafetlerle gitme kararı aldığı belirtildi.

Mustafa Koç koyu Fenerbahçeli olmasıyla biliniyor.

CUMHURBAŞKANI KATILDI

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

Mustafa Koç cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'da dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.

Ajanslar