Abone Ol

Mustafa Koç 15 gün önce sürücüsüz otomobili test etmişti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, vefatından 15 gün önce Google’ın California Mountain View’deki genel merkezinde sürücüsüz otomobil testi gerçekleştirdi.

Mustafa Koç 15 gün önce sürücüsüz otomobili test etmişti

Mustafa Koç, yaptığı teste ilişkin fotoğrafı Instagram’da paylaşarak, “Googlemerkezinde sürücüsüz otomobili test ettik” açıklamasını yapmıştı. Koç’a son gezisinde grubun CEO'su Levent Çakıroğlu da eşlik etti. Türkiye’de Koç Holding’in ortağı olan Ford Motor Company, Google ile sürücüsüz otomobil geliştirmek konusunda işbirliği yaptığını açıklamıştı. Ford’un Başkanı ve CEO’su Mark Fields da dün Las Vegas’ta başlayan dünyanın en büyük elektronik fuarı olan CES’te üzerinde çalıştıkları sürücüsüz otomobillere ilişkin açıklama yaptı. Mustafa Koç ve Levent Çakıroğlu’nun Google merkezini ziyaret ettikten sonra Las Vegas’a CES fuarını ziyaret ettiği tahmin ediliyor.

Mustafa Koç 15 gün önce sürücüsüz otomobili test etmişti - Resim: 1Koç'un doktoru acı haberi böyle duyurdu

BAĞIMSIZ ŞİRKET
Google ve Ford sürücüsüz otomobillerin üretimi için birlikte yeni ve bağımsız bir şirket kurmak üzere anlaştılar. Her iki tarafın da kazançlı çıkacağı anlaşma, Google’ın sürücüsüz araçlar teknolojisini Ford’un otomotiv üretimi alanındaki deneyimiyle birleştiriyor. Halihazırda sürücüsüz araçlar alanında çalışmaları devam eden Ford, bir süredir otomotiv şirketinden mobilite şirketine dönüşümü sağlayacak yenilikler üzerinde çalışıyor. Google ve Ford anlaşmasıyla ilgili önemli bir not, anlaşmanın Ford’a üretim konusunda bir ayrıcalık tanımaması.

Mustafa Koç 15 gün önce sürücüsüz otomobili test etmişti - Resim: 2Mustafa Koç kimdir?

Yani Ford anlaşması Google’ın farklı otomotiv üreticileriyle iş birliği yapmasına engel teşkil etmiyor. Google’ın akıllı telefonlar, akıllı saatler ve diğer donanım projelerinde izlediği yol düşünüldüğünde, sürücüsüz araç teknolojisi için de benzer bir üretim stratejisi takip edeceği ön görülebilir. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.