Abone Ol

Murat Yetkin: Erdoğan, Tahran'da Aradığı Suriye Desteğini Bulamadı

Türkiye’nin Suriye’deki PKK ve türevi örgütlere düzenleme niyetindeki harekât birbirleriyle hiç geçinemeyen ABD, Rusya ve İran’ı birleştirmiş görünüyor.

Murat Yetkin: Erdoğan, Tahran'da Aradığı Suriye Desteğini Bulamadı

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Tahran'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 45 saniye bekletmesini hükümet yansılı medyanın zafer olarak öne çıkarttığını belirterek, "Böylelikle 5 Mart 2020’de 34 Türk askerinin Suriye’de -hala açıklanmasa da Rus jetlerince- şehit edilmesini görüşmek için gittiği Moskova’da, kapı önünde 2 dakika bekletilmiş olmasının rövanşı alınmış saydılar. İyi de Erdoğan Rusya ve İran’dan 23 Mayıs’tan bu yana bugün-yarın başlayacağını söylediği Suriye harekâtı için aradığı desteği bulabildi mi?" diye yazdı.

Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine düzenlemeyi planladığı harekâtın, birbiriyle hiç geçinemeyen ABD, Rusya ve İran'ı birleştirdiğine dikkat çeken Yetkin, "Peki, Türkiye’nin güvenlik kaygıları ve öncelikleri buna ABD’nin, Rusya’nın, İran’ın ne diyeceğine mi bağlı olmalı? Yanıtını Mayıs’tan bu yana Suriye harekâtı başladı-başlayacak diyen Erdoğan verecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: yetkinreport.com