Abone Ol

Murat Yetkin: Erdoğan 2019 seçimlerini neden zor görüyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün iki, üç defa tekrar ettiği “İşimiz kolay değil” sözlerini Hürriyet yazarı Murat Yetkin değerlendirdi.

Erdoğan 2019 seçimlerini neden zor görüyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün iki, üç defa tekrar ettiği “İşimiz kolay değil” sözlerini Hürriyet yazarı Murat Yetkin değerlendirdi. Yetkin, Erdoğan'ın bu sözleriyle "2019 seçimlerini" kast ettiğini söyledi. "Erdoğan gibi güçlü bir liderin önündeki siyasi zorluğu ilk defa bu kadar açık ifadeyle kabul etmesi de kolay değil kendi tabiriyle" diyen Yetkin, "Bu aşamada işi hiç kolay görünmüyor" ifadesini kullandı.

Hürriyet'te Murat Yetkin'in "Erdoğan 2019’u neden zor görüyor?" başlığıyla (8 Ağustos 2017) yayımlanan yazısı şöyle:

“İşimiz kolay değil”. Dün Rize’de AK Partili hemşerilerine hitap ederken Erdoğan iki, üç defa tekrar etti bu ifadeyi; 2019 seçimlerini kast ediyordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderin önündeki siyasi zorluğu ilk defa bu kadar açık ifadeyle kabul etmesi de kolay değil kendi tabiriyle.

O yüzden de “Siz kolay edeceksiniz” diyerek AK Partilileri bir nevi seferberliğe çağırdı, hatta iki defa da “Adeta” yeni bir “istiklal savaşı” diyerek.

Erdoğan haklı; 2019 Kasımında öngörülen gelecek seçimde yeniden cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50 artı 1 oya ihtiyacı var. Bunu eğer ilk turda kimse alamazsa Erdoğan’ın ikinci turda kazanma ihtimali tabii ki var. Ancak aynı zamanda yapılması öngörülen milletvekili seçimlerinde ikinci tur yok. Oysa 16 Nisan halk oylamasıyla getirilen yeni sistem, tasarlandığı gibi işlemesi için Cumhurbaşkanının Meclis’te tek başına iktidar olan partinin başında olmasını öngörüyor. Hal böyle olmazsa Cumhurbaşkanı seçimi tekrarlatabilir ama yine olmazsa “Nereye kadar?” sorusu gelebilir.

yazının devamı için tıklayın