Abone Ol

Murat Yetkin: CHP’li İmamoğlu’nun hatta Yavaş’ın kaybetme riski var

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, yerel seçime doğru her muhalefet partisinin kendi adayını çıkarıp CHP'yi eleştirdiğini hatırlatarak, "CHP-dışı muhalefet partilerinin hemen hemen tamamının ilk hedefi iktidardaki AK Parti değil CHP gibi görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Murat Yetkin: CHP’li İmamoğlu’nun hatta Yavaş’ın kaybetme riski var

Son olarak Saadet Partisi'nin İBB adayı olan Birol Aydın'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmesine değinen Yetkin, "Bir ay önce Saadet Milletvekili, Hasan Bitmez vefat ettiğinde Saadet değil miydi CHP’ye gidip TBMM Grubunun devamı için ödünç milletvekili isteyen ve alan?" diye sordu. 

"Buradan lütfen “Kazanamayacak muhalif aday neden ortaya çıkıyor da CHP’ye kaybettiriyor” gibi sığ bir yorumda bulunduğum sonucunu çıkarmayın. Her partinin, seçilme haklarına sahip her vatandaşın aday olma hakkı elbette var." diyen Yetkin şu ifadeleri kullandı: 

"Hala aday açıklanmayan yerler arasında CHP’nin güçlü göründüğü var. İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer gibi ilçeleri, İzmir’in tamamı, Ankara’nın her dört kişinden üçünün CHP’ye oy verdiği Çankaya ilçesi. En çok aday başvuruları da burada. Neden? Bir nedeni, adayların bu bölgelerdeki CHP seçmeninin Erdoğan karşıtlığını seçilme garantisi görmeleri. Hizipler arası didişme bu yüzden

Çankaya’yı değil belki ama bu gidişle CHP’li İmamoğlu’nun hatta Yavaş’ın kaybetme riski var. İstanbul’da Kadıköy’ü, Sarıyer’i kaybedebilir hem iktidar hem muhalefet partileri hem de kendi içinde mücadele eden CHP."

Yetkinreport.com adresinde yer alan yazının tamamını okumak için tıklayın.