Abone Ol

Murat Muratoğlu: Ekonominin Son Kozu Yiğit Bulut

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut için Canlı yayında “3 liranın üzerinde, 3.50'nin üzerinde bu millete dolar aldıran… nokta noktalar, neredesiniz?” de demişti… Hepsi zengin oldu gitti. Biz de Yiğit'e kaldık iyi mi?

Murat Muratoğlu: Ekonominin Son Kozu Yiğit Bulut

Murat Muratoğlu, "Başbakan Erdoğan, Babacan'ın anlattıklarını dinledikten sonra, 'Yiğit öyle demiyor Ali' diyerek, faiz artırılmasına yönelik kararı veto etti! Zaten o dönemden beri Türkiye ekonomisi toparlayamadı berisini… Sonrası malum… Yaşadık gördük hepsini… Canlı yayında '3 liranın üzerinde, 3.50'nin üzerinde bu millete dolar aldıran… nokta noktalar, neredesiniz?' de demişti… Hepsi zengin oldu gitti. Biz de Yiğit'e kaldık iyi mi?" ifadelerini kullandı.

Murat Muratoğlu"Ekonominin son kozu Yiğit Bulut!" ifadelerini kullandı:

Ellerinde sahaya sürecek bir tek Yiğit Bulut kaldığına göre, işlerin iyice içinden çıkılmaz hal aldığı aşikâr… Dolaşıyor kanal kanal…

Konuşmasından anladığım, dünyanın önümüzde diz çökmesine çok az kaldı! Ekonomik zaferimizi ilan etti. Televizyonda anlattıklarını Erdoğan bile dinlese “Ne diyor bu?” diye şaşırırdı. Ekleyecek daha fazla şey bulamazdı.

★★★

“Dolar 8 liranın altını zorluyor” falan dedi… Yahu iki hafta evvel 7.20'deydi… Yurtdışı piyasalar tatilde… Kamu bankaları lebalep satışta… Yine suni olarak baskılıyorlar dövizi… Gelecek sefere 9 liraya indirmese bari…

Zira nasıl oluyorsa Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye ekonomisi yine şahlanışta… Hatta “Faiz sebep, enflasyon neticedir” dediğinden beri kendisine inandığını, hayranlığını falan anlattı.

★★★

Madem öyle, denesinler işte… İndirsinler faizi, düşürsünler enflasyonu… Nobel Ekonomi Ödülü'nü ülkeye getirsinler. Ödül Saray'ın salonunu süslesin… Neden yapılmıyor?

Canlı yayında “3 liranın üzerinde, 3.50'nin üzerinde bu millete dolar aldıran… nokta noktalar, neredesiniz?” de demişti… Hepsi zengin oldu gitti. Biz de Yiğit'e kaldık iyi mi?