Abone Ol

Askerler kadın ve çocukları böyle tahliye etti

Güvenlik kaynaklarının hazırladıkları raporda ; vatandaşların görüşlerinden bölgedeki operasyonlar sonucu ağır darbe alan PKK'lıların telsiz konuşmalarının yer aldığı bilgiler paylaşıldı.

Askerler kadın ve çocukları böyle tahliye etti

15 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bulunduğu Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lılara yönelik operasyonlar devam ederken Mehmetçik bir yandan da ateş altında kalan vatandaşlara yardım etti. Operasyonlarda PKK'lılardan arındırılan bölgelerde güvenlik güçleri vatandaşlarla temasa geçti ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Güvenlik kaynaklarının hazırladıkları raporda ; vatandaşların görüşlerinden bölgedeki operasyonlar sonucu ağır darbe alan PKK'lıların telsiz konuşmalarının yer aldığı bilgiler paylaşıldı.

MURAT KARAYILAN'IN TELSİZDEN VERDİĞİ TALİMAT

Operasyonların başladığı tarihten bugüne kadar vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmeden, titizlikle icra edilen operasyonlar ile yapılan yardımların PKK'yı rahatsız ettiği ve buna karşı hamle olarak Murat Karayılan’dan aldıkları son talimatın telsiz konuşmalarına yansıdığı belirtildi.  Telsiz konuşmalarında çok dikkatli olmaları, her teröriste telsiz  vermemeleri, telsizi kullananların sürekli olumlu yönde konuşma yaparak moral ve  motivasyonu yüksek tutmaları yönünde hareket etmeleri istendiği belirtildi. PKK'nın bu talimat çerçevesinde sokağa çıkma yasağı öncesinde evlerini terk etme niyetinde olup  müsaade etmedikleri ve silahlı olarak önlerini kesip geri çevirdikleri ailelere, erzak  yardımı yapma gayreti içine giriştikleri,  güvenlik gerekçesiyle evlerini daha önce terk etmiş olan vatandaşlara ait evlerin, gençlik adı verilen PKK şehir yapılanması mensuplarınca talan edilip yağmalandığı,  terkedilmiş evlerden elde edilen erzakların, halâ ilçeyi terk etmelerine  müsaade etmedikleri vatandaşımıza ve kendi rızasıyla şehirde kalarak sözde direnişe  destek olan PKK'ya müzahir az sayıdaki ailelere dağıttığı ,  halkın gözünde oluşan kötü imajlarını yaptıkları sözde yardımlar ile düzeltmeye çalıştıkları ve halk desteğini yeniden tesis etme yönünde gayret içinde olduklarının öğrenildiği bildirildi.

EĞİTİM VERİLEN EVLER KONTROL ALTINA ALINDA

Güvenlik kaynakları, Silopi'de ateş altında kalan vatandaşların tahliye görüntülerini ve güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan PKK'nın gençlik yapılanması kapsamındaki eğitim verilen evlerin fotoğraflarını paylaştı.