Abone Ol

Murat Çelik’in kanlı talimatı: Ateş etmezseniz şefaat yok!

Borsa İstanbul’u basan FETÖ üyesi askerlerden firari Binbaşı Murat Çelik’in verdiği kanlı talimat, gözaltında olan 11 erin ifadesiyle ortaya çıktı.

Murat Çelik: Ateş etmezseniz şefaat yok!

Erler, darbeci binbaşının “Ateş edin, ateş etmekten çekinmeyin. Ateş etmeyen kıyamet günü Peygamberimiz'in şefaatinden mahrum kalır” şeklinde talimat verdiğini söyledi. Binbaşının bu talimatın ardından kaçtığı belirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece baskın yaptığı yerlerden biri olan Borsa İstanbul ile ilgili görüntüler ve askerlerin ifadeleri ortaya çıktı. Darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul'u teslim almaya gelen askerlerin, zırhlı araçlarla Borsa İstanbul'a gelmesi, uzun namlulu silahlarla içeriye girmesi, kısa süre sonra olay yerine gelen polislere ateş açması, TOMA sürücüsü Mehmet Şevket Uzun'un şehit edilmesi görülüyor.

POLİS MEMURUNU ŞEHİT ETTİLER

Özel Harekat polislerinin, yaptığı operasyon sırasında kendilerine ateş açan ve arkadaşlarını şehit eden darbeci askerlerden birisini hafif şekilde yaralaması ve silahını alarak hastaneye sevk etmesi görüntülerde yer alıyor. Askerlerin ateş açması sonucu polis memuru Mehmet Şevket Uzun ve desteğe gelen vatandaş Fatih Satır şehit edilmişti.

FİRARİ BİNBAŞI ARANIYOR

Borsa İstanbul önünde gözaltına alınan 11 erin ifadelerinde yer alan akıl almaz talimat dikkat çekti. Askerlerin emniyette verdikleri ifadelerde, Borsa İstanbul'u teslim almak için birlikte geldikleri ve daha sonra kendilerini bırakarak kaçan komutanları Binbaşı Murat Çelik'in, kendilerine "Ateş edin, ateş etmekten çekinmeyin. Ateş etmeyen kıyamet günü Peygamberimiz'in şefaatinden mahrum kalır" diye bağırdığını söyledikleri öğrenildi. Firari durumdaki Çelik'in yakalanması için çalışmalar sürüyor.

KOMUTAN GÖZALTINDA

İstanbul Jandarma Komutanı Albay Gürcan Sercan ve yardımcısı Albay Haydar Yalın'ın gözaltına alınmaları da görüntülerde yer alıyor.

Yenişafak