Abone Ol

Murat Başoğlu ve Burcu Başoğlu davasında flaş gelişme

Sunucu Murat Başoğlu ve yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı, haklarında açılan "hayasızca davranışta bulunmak" davasında beraat etti.

Murat Başoğlu ve Burcu Başoğlu davasında flaş gelişme

Sunucu Murat Başoğlu ve yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı hakkında açılan "hayasızca davranışta bulunmak" davasının duruşması bugün Bodrum’da görüldü.

Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada 1 yıla kadar hapis cezası istenen Başoğlu ve yeğeni hakkında beraat kararı verildi.

Geçen yıl soruşturma açılmıştı

Başoğlu ve yeğeni, magazin basınına yansıyan fotoğraflarının ardından kamuoyunun gündemine oturmuş ve ahlaki kınamalara maruz kalarak, haklarında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl Ağustos ayında soruşturma açılmıştı.

Kamu davası açıldı

Görüntülendikleri yattaki fotoğrafları nedeniyle haklarında "hayasızca davranışta bulunmak" suçlamasıyla iddianame hazırlanarak, 28 Kasım 2017'de ise Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Bilirkişi koyda inceleme yapmıştı

Görülen dava kapsamında Şubat ayında fotoğrafların çektiği koyda da bilirkişi incelemesi yapılmıştı. Yalıkavak'taki Tilkicik Koyu'nda inceleme yapan 7 kişilik bilirkişi heyeti koyun çeşitli bölgelerinden fotoğraflar çekmişti. Bilirkişi incelemesine Murat Başoğlu'nun avukatı Fatih Volkan ve Burcu Başoğlu Kabadayı'nın avukatı Bihter Tezcan da katılmıştı.

(İHA)