Abone Ol

Murat Ağırel'den DEVA Sözcüsü İdris Şahin'e: dikkat Çeken Sadullah Ergin Soeusu

Gazeteci Murat Ağırel, Balyoz ve Ergenekon, süreçlerinde Adalet Bakanlığı görevini yürüten Sadullah Ergin'in ittifak protokolü kapsamında CHP'den Ankara 1. bölge milletvekili adayı gösterilmesiyle başlayan tepkilerin ardından DEVA Partili İdris Şahin'e dikkat çeken bir soru sordu.

Murat Ağırel'den DEVA Sözcüsü İdris Şahin'e: dikkat Çeken Sadullah Ergin Soeusu

Ağırel, "Sadullah Bey vekil seçilip meclise girdi, bağımsız yargı geçmişe dönük soruşturma başlattı. Dokunulmazlığını kaldırmaya söz veriyor musunuz DEVA olarak?” diye sordu. Şahin, "Sayın Ağırel, Sayın Sadullah Ergin'in dokunulmazlığını bu millet 8 sene öncesinde kaldırdı" yanıtını verdi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Halk TV'de 'Perdenin Önü Arkası' programında gündeme ve seçime ilişkin soruları yanıtladı. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in DEVA Partisi kontenjanından CHP listesinden aday gösterilmesine tepkiler sürüyor.

"Sadullah Ergin vekil seçildiğinde dokunulmazlığını kaldıracak mısınız?"
İdris Şahin "Zor soru sorma sayın Ağırel, soruların çok zor yerden geliyor" dedikten sonra Gazeteci Murat Ağırel'in, Sadullah Ergin ile ilgili sorduğu soru dikkat çekti.

Ağırel, Şahin'e “Umarım gerçekleşmez ama diyelim Sadullah Bey vekil seçilip meclise girdi. Bağımsız yargı geçmişe dönük soruşturma başlattı ve Sadullah Ergin de soruşturma içinde, dokunulmazlığı kaldırmaya söz veriyor musunuz DEVA olarak?” diye sordu.

İdris Şahin de bu soruya "Sayın Ağırel, Sayın Sadullah Ergin'in dokunulmazlığını bu millet 8 sene öncesinde kaldırdı. 8 Senedir bağımsız siyaset yapıyor" yanıtını verdi.

"Sayın Ergin tertemiz bir siyasi geçmişe sahip"
Ağırel araya girerek "Şu anda FETÖ yargılanmıyor. FETÖ hiçbir zaman ortaya çıkıp da gerçek olarak bir adli yargıdan geçmedi. Bağımsız mahkemelerde yargınlamadı" dedi.

Şahin ise bunun üzerine "Sayın Ergin'in bakanlığı döneminde göreve başlattığı üst düzey bürokratların tamamı şu an itibariyle görevde. Onun göreve geldiği dönem; içerisinde görevden aldığı isimlerin tamamı hapiste yada yurt dışında. Size bu kadar net söyleyebilirim. Bana gelince, bir haksızlığı babamın oğlu dahi yapmış olsa, bir hukuksuzluk, bir kanunsuzluk işlemişse, onu da kendi ellerimle bağımsız yargıya teslim ederim. DEVA Partisi de bu anlayışı temsil eden bireylerden oluşuyor. Bu hayatta çok az insana kefalet verilebilir. Sayın Ergin bu kefaletleri misli misli hakedecek tertemiz bir siyasi geçmişe sahip. Hatalar olabilir. Yanlışlıklar olabilir. Biz insanız, hataya da düşebiliriz. Ama asla ve asla Sayın Ergin'in ve DEVA Partisinin şu anki genel başkanı Sayın Ali Babacan'ın da o süreç içerisinde bir yanlışa imza atmadığına bizler kefiliz. Vicdanen de son derece müsterihiz" ifadelerini kullandı.