Abone Ol

Mümtazer Türköne Erdoğan'a mı meydan okudu? Hesabını soracağım

FETÖ'den tahliye edilen Mümtazer Türköne, KHK TV'ye yaptığı açıklamada, "Bize bu bedeli ödetenlere aynıyla o bedeli ödettireceğiz” dedi.

Mümtazer Türköne Erdoğan'a mı meydan okudu? Hesabını soracağım

FETÖ davasında 10 yıl 6 ay hapis cezası alan Mümtazer Türköne, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "destek" açıklamalarından bir süre sonra tahliye edilmişti.

Mümtazer Türköne, KHK TV'ye yaptığı açıklamada "Bize bu bedeli ödetenlere aynıyla o bedeli ödettireceğiz” diye konuştu.

Mümtazer Türköne şunları söyledi:

“Yolsuzlukla, usulsüzlükle yaralanmış iktidar kendini tekrar toparlamak için bir maceraya girişti, o maceradan da 15 Temmuz darbe girişimi çıktı. İlginç zamanlar yaşadık. Türkiye adeta bir illegal örgütlenme ile ülkeyi yöneten bir güce teslim oldu. Bunlardan bir sürü yolsuzluklar çıktı. Devletin imkanları tam anlamıyla bugüne kadar hep birilerine bir şeyler kazandırmak için kullanıldı. Büyük servetler el değiştirdi. Bir yerden alınıp başka bir yere geçti. Şimdi galiba bunların hesabının görüleceği evreye giriyoruz. Türkiye büyük sıkıntılar yaşadı, acılar yaşadı.

Onların sorumluları hâlâ hesap vermedi. Ben kendi hisseme düşeni yaşadım. Ama bundan sonrası için benim için, benim gibi düşünenlere görev de bunların tekrar yaşanmaması için bunların hesabının sorulması. Burada sakin huzurlu bir hayat yaşıyorum. Daha çok edebiyat ve romanla uğraşıyorum. Fakat biliyorum bu ülkede yaşamanın getirdiği bir vazife var. Üzerime düşen bir şey olursa, bu hesap sorma işini bütün gücümle yerine getireceğim…

Haksız yere 4 yıl 2 ay hapis yattım. Bize bu bedeli ödetenlere aynıyla o bedeli ödettireceğiz. Bir haksızlık ve zulüm düzeni kuruldu. Memleket soyulup soğana çevrildi. Nerede duracağım konusunda tereddüt yaşamadım. Bundan sonra ne kadarı bana nasip olacak bilmiyorum ama hesap soracağım.”

FETÖ davasında 10 yıl 6 ay hapis cezası alan ve FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne tahliye 24 Eylül 2020'de tahliye edildi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ

Bahçeli, 23 Haziran 2020’de abisi ülkücü diye Türköne’nin yeniden yargılanmasını talep ederek, “Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtazer Türköne'nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegâne merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtazer Türköne'nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır. Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir” demişti.

Bahçeli, 21 Temmuz 2020’de de, “Bahçeli, Türköne de geçmişte aramızda bulundu. Türköne'nin hukuki durumunda bir haksızlık varsa düzeltilmesiyle ilgili temennimi paylaştım. Suçlu veya suçsuz demedim. Buna karar verecek Türk adaletidir. CHP ülkücü kökenli birisine tahammülsüzlüğünü bir kez daha göstermiştir. Asıl sahip çıktıkları sicilli FETÖ’cülere baksınlar” ifadelerini kullanmıştı.