Abone Ol

Müjde Ar'dan Erdoğan'ın Sezen Aksu Çıkışına Yanıt: Korkmuyoruz!

Sanatçı Müjde Ar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu için "Yeri gelirse dillerini kopartırız" sözlerine tepki gösterdi.

Müjde Ar'dan Erdoğan'ın Sezen Aksu Çıkışına Yanıt: Korkmuyoruz!

Sanatçı Müjde Ar, şarkı yazarı ve yapımcı Sezen Aksu'nun hedef gösterildiği ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "yeri gelirse dillerini koparırız" dediği "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." şarkı sözlerine ilişkin olarak, "Toplu iğne başı kadar tartışmayacak bir konuyu dil koparmaya kadar götürmek doğrusu hepimizin vicdanını kanattı. Bundan sonra sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor" dedi. Müjde Ar, sanatçılara yapılan baskıdan korkmadığını ifade etti.

Halk TV'de yayımlanan Perdenin Önü Arkası programına telefonla konuk olan Müjde Ar, "Annemim Adem ve Hava ile 11 şarkı sözü var, kitap haline getireceğim" diyerek arkadaşı Sezen Aksu'ya destek verdi.

Ar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir." sözleriyle ilgili ise "Burası sözün bittiği yer, bundan daha kötüsü olamaz, dedim" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Müjde Ar, Anayasa'nın 64. maddesinin sanat ve sanatçının korunması hakkındaki vurgusunu da hatırlattı.

"Korkuyor musunuz" sorusuna yanıt verdi

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Müjde Ar, stüdyodaki gazetecilerin ''Sezen Aksu, korkuyor mu, korkuyor musunuz?'' şeklindeki soruya, '' Ben hiç korkmuyorum. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derler. Ne Sezen Hanım ne ben ne diğer sanatçı arkadaşlarımız, duruşumuz neyse, aynı kararlılıkla aynı istekle buradayız'' yanıtını verdi.

"Sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor"

AKP hükümetinin sanatçıları yıllardır hedef gösterdiğini de ifade eden Müjde Ar, "Toplu iğne başı kadar tartışmayacak bir konuyu dil koparmaya kadar götürmek doğrusu hepimizin vicdanını kanattı. Bundan sonra sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor" dedi.

Müjde Ar, Sezen Aksu'nun en yakın arkadaşı olduğunu ve gündüz saatlerinde birlikte olduklarını belirtti.

Ne olmuştu? 

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Sezen Aksu'ya "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli yeni şarkısı nedeniyle tepki gösterdi. Şahin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "14 Temmuz 2016’da 'CUNTA' imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, FETÖ'nün 'aziz dostum' dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…" dedi

Cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardından,  "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu ile ilgili isim vermeden konuştu. Cemaate seslenen Erdoğan, "Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir." ifadelerini kullanmıştı