Abone Ol

Müjde Ar'dan Erdoğan'a Sedef Kabaş Tepkisi: Seçime Kadar Devam Edecek

Usta sanatçı Müjde Ar, gazeteci Sedef Kabaş'ın "CUmhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanması hakkında canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Müjde Ar'dan Erdoğan'a Sedef Kabaş Tepkisi: Seçime Kadar Devam Edecek

Flash TV'de yayınlanan Hafta Sonu Gündem programına telefonla bağlanan Müjde Ar, Sedef Kabaş'ın gece yarısı gözaltına alınıp, bugün tutuklanmasına sert tepki gösterdi. "Maalesef çok üzücü" diyen Ar, "Yaratılan korku iklimin önü daha ne kadar açılacak" dedi.

"Bu şiddet ve korku iklimi kanımca seçime kadar devam edecek" diyen Ar, "Bu çaresizliğin gürültüsü içinde Sezen Aksu, Sedef Kabaş, bütün kadınlar yer aldırılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Demirağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuvvetler ayrılığının yok olduğu, ülkenin tek bir insanın eline geçtiği ve yargının bağımsızlığını kaybettiği bir yerde, bütün gazetecilerin ayağa kalkması lazım. Sezen olayında, bütün gazetecilerin ayağa kalkması lazım. Seslerini çıkartması lazım" Demirağ ayrıca, Erdoğan'ın halk oylarıyla seçildiğini hatırlatarak, "Sen bizim oraya getirdiğimiz bir memursun" ifadelerini kullandı.

"UTANÇ İÇİNDEYİM"

Aynı programa telefon ile bağlanan sanatçı Melike Demirağ ise, "Utanç içindeyim" diyerek, "Bu ülkede yavaş yavaş tırmanan, ben buna sanatçı düşmanlığı demiyorum, ben buna baskı imparatorluğu diyorum" dedi.

Demirağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuvvetler ayrılığının  yok olduğu, ülkenin tek bir insanın eline geçtiği ve yargının bağımsızlığını kaybettiği bir yerde, bütün gazetecilerin ayağa kalkması lazım. Sezen olayında, bütün gazetecilerin ayağa kalkması lazım. Seslerini çıkartması lazım"

Demirağ ayrıca, Erdoğan'ın halk oylarıyla seçildiğini hatırlatarak, "Sen bizim oraya getirdiğimiz bir memursun" ifadelerini kullandı.