Abone Ol

Müjdat Gezen'den politika ve mizahı birleştiren oyun: Çalsın Sazlar

Müjdat Gezen'in "Çalsın Sazlar" oyunu, dün Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda izleyici ile buluştu. Oyun politik taşlamalarıyla dikkat çekiyor.

Müjdat Gezen'den politika ve mizahı birleştiren oyun: Çalsın Sazlar

Sanat hayatının 60'ıncı yılını dolduran sanatçı Müjdat Gezen'in "Çalsın Sazlar" oyunu, dün Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda izleyici ile buluştu.

Gezen'in yazıp yönettiği ve rol aldığı şarkılı, danslı oyun politik taşlamalarıyla dikkat çekiyor.

"Çalsın Sazlar" 8 Mart Pazar günü saat 15.30'da tekrar Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Müjdat Gezen'den politika ve mizahı birleştiren oyun: Çalsın Sazlar - Resim: 1

'SİYASİ AYAK'

Güncel siyasi sorunların çoğuna eleştirel ve mizahi bir dille yer verilen "Çalsın Sazlar" oyununda Kanal İstanbul, ihaleler ve FETÖ'nün siyasi ayağı gibi konular ele alınıyor.

Oyunda

"- Alın bakalım, Türkçe Olimpiyatları madeni para

- Bunda Atatürk yok

- Olsun.

- Şeref abi bu ne ayak?

- Siyasi ayak oğlum, siyasi ayak" gibi dikkat çeken diyaloglar bulunuyor.

OYUNUN KONUSU

Oyunda; bir yanda sahtekâr bir yapımcı, diğer yanda namusuyla işini yapan başka bir yapımcının hikâyesi anlatılıyor. İki yapımcının hikâyesi, günümüz siyasi olaylarını konu alan birbirinden komik skeçlerle sahneleniyor. Oyunda, Yeşilçam’ın usta isimleri Cüneyt Arkın ve Kayhan Yıldızoğlu bulunuyor. Yine izleyiciler, Gönül Yazar ve Melike Demirağ’ı dinleme fırsatı bulurken, oyunda izleyenleri başka sürprizler de bekliyor. "Çalsın Sazlar"da Müjdat Gezen, Gönül Yazar ve Melike Demirağ’ın yanı sıra Cengiz Küçükayvaz, Fehmi Dalsaldı, Züleyha Karyağdı, Kıvanç Tiner, Cengiz Gezgin, Sonat Tokuç, Emre Özmen, Volkan Kemal Yalav gibi oyuncular rol alıyor. Cüneyt Arkın’ın oğlu Kaan Cüreklibatur'un da konuk oyuncu olarak yer aldığı oyunun müzik direktörlüğünü Seçil Akın, koreograflığını ise Pınar Ataer üstleniyor.

OdaTV