Abone Ol

Muhteşem Yüzyıl yeni bir çağ açmıştı, Mehmed: Bir Cihan Fatihi kapadı

Kanal D'nin aksilikler nedeni ile sezon sonuna gelen bir dönemde başlayan dizisi Mehmed: Bir Cihan Fatihi, beklenen reytingleri alamıyor.

Muhteşem Yüzyıl yeni bir çağ açmıştı, Mehmed kapadı

Yüksek bütçesi ile dikkat çeken dizi dönem dizilerine duyulan ilginin azalmasından ya da bu tür işlerin ekranda ilgi çekmemesinden kaynaklı olarak istenen reytinge bir türlü ulaşamadı. Dizinin yayınına son verilebileceği iddia edildi.

Yönetmeni değişen, ilk çekilen bölümü çöpe atılan, aylar süren çalışmalarla ihtişamlı platoların kurulduğu ve büyük bir prodüksiyonu olan Mehmed Bir Cihan Fatihi'ni herkes heyecanla bekledi. Dizinin yayına gireceği gün merak ve heyecanla beklenirken, ilk bölümden reytinglerde hüsrana uğradı. Reytinglerde yaşadığı şokun ardından her geçen gün final yapacağı iddiaları ise magazin gündeminden düşmüyor. Habertürk Gazetesi'nden Mustafa Doğan, Mehmed Bir Cihan Fatihi için çarpıcı bir tespitte bulundu. İşte o yazı…

Mehmed, ekranda bir çağı kapattı!

BU sezonun ekrandaki en büyük hayal kırıklığı ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi' oldu resmen.

Halihazırda yayınlanan en yüksek bütçeli iş konumunda ama aldığı reyting, yazlık dizilerinkinden hallice…

Geçtiğimiz salı günü ‘Kadın', ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', ‘Kadın (Özet)', ‘Fox Ana Haber' ve ‘Ufak Tefek Cinayetler'in ardından 4.82 gibi düşük bir reytingle ancak 6'ncı sırada kendisine yer bulabildi.

Görünen o ki ömrü uzun olmayacak. Çünkü geçildiği dizilerin toplamına yakın bölüm maliyeti olan bir işe bu izlenme oranıyla hiçbir kanal uzun süre sabredemez.

Aslında yapılan işin kalitesi bu sonucu hak etmiyor. Ama yaşanan talihsizlikler, cast seçimindeki hatalar, ‘Muhteşem Yüzyıl' öykünmesinin fazla olması ve işlenen dönemin yapısı gibi nedenlerle böyle bir tablo çıktı ortaya.

Daha da üzücü olansa ‘Mehmed'in akıbetinin sadece kendisiyle sınırlı kalmayacak olması.

Şöyle ki…

‘Muhteşem Yüzyıl' ekranda yeni bir çağ açmıştı.

Onun yurtiçinde ve yurtdışında elde ettiği başarı hem yapımcıların hem de kanalların iştahını kabartmıştı. Haliyle dönem dizilerinin önünü açan iş olmuştu.

‘Mehmed' ise korkarım bu çağı kapatan iş olacak.

Çünkü bu ölçekteki bir yapımın yaşadığı hüsran sonrası hiçbir yapımcı ve kanal kolay kolay böyle bir riski almaya cesaret edemez.

Bu tablo da sadece TRT'ye yarar. Sahibi olduğu imkânlar ve vizyonu itibarıyla dönem işlerine imza atan tek adres olarak kalır, meyvesini de toplar.