Abone Ol

Muhsin Bayrak'ın Chelsea Balonu Nasıl Patladı?

Türk Medyası AB Grup Holding'in sahibi Muhsin Bayrak’ın dünyanın en büyük takımlarından Chelsea'yi satın alacağını yazdı. En büyük haber kanalları gazeteler "Türk bayrağı İngiltere’de dalgalanacak" diye güzel güzel haberlere yer verdi. Medyaradar yazarı Denizhan Erkoç bakın neler yazdı?

Muhsin Bayrak'ın Chelsea Balonu Nasıl Patladı?

Denizhan Erkoç'un yazısının bir kısmı:

Rusya Ukrayna savaşının karlısı Muhsin Bayrak çıktı.

Emin olun iki ülkeye silah satanlar bile bu savaştan Muhsin Bey kadar karlı çıkmamıştır.

Milyonlarca liralık bedava reklam yaptı.

Muhsin bey ben alacam dedi takımı... Biz de dahil bütün herkes atladı ballı ballı yazdık çizdik. Ama benim aklımda bir şüphe kaldı birkaç arkadaşıma sordum bilen yok. Sonra iş insanı arkadaşlarıma sordum duyan yok. Bir gariplik var bu işte dedim.

Sonra holding sitesine baktım birkaç inşaat var bir kripto parası var değeri yok. Nişantaşı’nda 12 daire yapmış valla onu benim de yapacak durumum var. Bende Barcelona'ya mı talip olsam diye içimden geçirmedim değil hani. Peki kim bu adam 2 milyar pound nereden bulacak da Chelsea takımını alacaktı?

Gece uyuyamadım, uyandım 2 milyar pound'u (40 milyar TL) nerden bulacaktı bu adam kimdi? diye diye başladım araştırmaya hiçbir şey bulamadım. Bu adamı kimse tanımıyordu.

40 milyar Türk Lirası ne kadar büyük bir meblağ olduğunu anlatmak için örneklerle anlatayım isterseniz sizlere…

Her sene yılbaşında büyük ikramiyeler için muhabir arkadaşlar anlatır ya bu paraya 50 daire 100 araba alabilirsiniz diye, işte öyle bir durumla örnek vereyim istedim.

Bu paraya;

160 Bin Fiat Egea alabilirsiniz (250 bin TL) değerinde

1 milyon lira değerinde 40 bin ev alabilirsiniz

3 milyon değerinde 13500 Porsche araba alabilirsiniz.

Hep lüks örnek vermeyeyim.

2,5 liradan 16 milyar ekmek alabilirsiniz mesela.

Iphone 13’den mesela 2 milyon 350 bin adet alabilirsiniz.

Niye örnekleri verdim biliyor musunuz?

Bu kadar parası olan bir insanı niye kimse tanımıyor, asıl mesele bu.

Bu şahıs vergi listesinde yok hiçbir şirketi bu listeye girememiş.

Bu kadar parası var da niye hiçbir ibaresi yok.

40 milyar TL. verebilmesi için bir grubun aktif büyüklüğünün yüz milyarlarca lira olması lazım diye düşünüyorum.

Fabrika yok yatırım yok. Sadece Bodrum’da yaptığı birkaç proje başka bir şey bulamadım araştırdım ama inşallah yanılıyorum ama pek öyle olmadığı ortada.

Peki benim kıllandığım durum ne ona gelelim...

Bir Sezgin Baran Korkmaz vakası daha yaşamayalım.

Sezgin Baran Korkmaz da aynı bu şekilde başlamıştı. Gazetecilere paralar vererek ‘büyük iş adamı’ ‘büyük yatırımcı’ olarak lanse ettirdi kendini. Sonrası malum gücü ele geçirdi, ülkede bir anda kral oldu sonrası parmaklıklar arkası.

Peşinde koşan gazetecileri bir korku sardı daha sonra aldıkları paralar ifşa olacak diye. Buna sonra geleceğim elimdeki listeyle beraber daha vakti var.

Şimdi Muhsin beyin haberlerini piyasaya pompalayan sevgili meslektaşlarım ama dikkat belki bir şey almadınız belki aldınız bilemem ama bu işin sonu pek hayra alamet değil bilesiniz bu işin peşini pek bırakmayı düşünmüyorum.

Muhsin Bey’e gelince bence doğru yolda bedava reklamı yaptırdı. Ama küçük düşünüyor.

Dünyaya açıl bence.

Amazon'u alacak, yok yok Netflix'e teklif verdi, hatta Instagram hatta Nasa’ya ortak oldu haberlerini bence sırayla servis ettir.

Yetmezse yakın arkadaşı Putin’e söyledi savaşı durduracak desinler. Ukrayna plajlarında bedava lahmacun dağıt, Sezgin Baran Korkmaz gibi. Yok o kopya oldu bende kolaya kaçtım gene... Tesla’yı satın al, ABD başkanlığına aday ol. Yanına abla abi dediğin gazetecileri al. Onlara güzel maaşlar bağla ki PR çalışman daha etkin olsun.

Nasıl olsa biz hepsini maalesef sorgulamadan yazıyoruz Türk Medyası olarak. Bunları da yaparız.

Sende kripto para satıp kazancına kazanç katarsın.

medyaradar