Abone Ol

Muharrem Sarıkaya'nın Penis Resmi Çizerek Hakaret Ettiği Gazeteci Kim?

İHA muhabirini tokat atması ile gündem olan ve görevinden istifa eden Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın yıllar önce penis resmi çizerek "Anca bunu alırsın" dediği gazetecinin AKP’li Şamil Tayyar olduğu ortaya çıktı.

Muharrem Sarıkaya'nın Penis Resmi Çizerek Hakaret Ettiği Gazeteci Kim?

Canlı yayın esnasında Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat attı. Olayın ses getirmesinin ve tepki toplamasının ardından Sarıkaya görevinden istifa etti.

PENİS RESMİNİ ÇİZDİĞİ GAZETECİ AKP'Lİ ÇIKTI

Büyük tepki çeken  bu görüntülerden sonra Sarıkaya ile ilgili adeta eski defterler açıldı ve çeşitli iddialar ortaya atıldı. Daha önce de benzer vukuatları olduğu belirtilen Muharrem Sarıkaya ile ilgili eski Sabah Gazetesi muhabiri İnci Döndaş dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

"AL SANA HAK DEDİ VE..."

Döndaş instagram hesabından paylaştığı yazıda; “Terbiyesizlik adamın karakteri olmuş. Yıllar önce Sabah Gazetesi’nde saçma sapan bir sözleşmeyi imzalamak istemeyen gazeteciye “Al sana hak” diyerek önündeki kâğıda penis resmi çizmişti” ifadelerini kullandı.

O kişinin  AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar olduğu ortaya çıktı. Odatv’den Uğur Can Biçer’in haberine göre, yıllar önce yaşanan olay AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'a soruldu. Tayyar yaşananların gerçek olduğunu belirtti.

Turgay Ciner Sabah gazetesini satın alınca çalışanlara yeni bir sözleşme getirdi. O sözleşmede çalışanların bütün özlük haklarının sıfırlandığı iddia edildi. Çalışanlar bu sözleşmeyi imzalamadı. Bazı çalışanların mobbinge uğradığı, Ankara dışına, Habur'a, Şırnak'a sürgüne gönderildiği ve Cumhuriyet tarihinde bir gazete yönetimi tarafından ilk defa sürgün politikası uygulandığı öne sürüldü. O esnada gazeteden çalışanlar işten çıkarıldı.

"ANCA BUNU ALIRSIN"

Bu süreçte Şamil Tayyar, Sarıkaya tarafından odasına çağrıldı. Alacaklarından vazgeçmesini istedi. Tayyar, alacaklarından vazgeçmeyeceğini ancak kıdem tazminatının helal olduğunu ve bir lira da olsa alacağını, kıdemini aldığı takdirde istifa edeceğini söyledi.

Bunun üzerine Sarıkaya, bir kağıdın üzerine penis resmi çizerek "Anca bunu alırsın" dedi. Tayyar ile Sarıkaya arasında büyük bir tartışma yaşandı. Tayyar, Sarıkaya'ya yumruğu indirecekken Sarıkaya'nın savunmasızlığı nedeniyle vazgeçti.

Ardından Tayyar yüksek miktarda tazminat kazandı. Habertürk yönetiminden birisi Tayyar'ı görüşmeye davet etti. Tazminatını ödeyeceklerini ve istediği takdirde işe dönüş yapabileceği söylendi. Tayyar bu isteği kabul etmedi. Tayyar, Sabah gazetesine dava açmasının nedenini Sarıkaya'nın ahlaksızlığı olarak gösterdi. O tarihte 350 bin lira tazminat kazanan Tayyar, bütün bu paradan vazgeçebileceğini, bir kuruş bile almayacağını ancak Sarıkaya'nın işten çıkarılmasını talep etti. Ancak gazete isteği yerine getirmedi. Sarıkaya görevine devam etti.

HABERTÜRK ÇALIŞANLARI NE DEDİ

Odatv, tokat olayından sonra Habertürk çalışanlarının Muharrem Sarıkaya’ya yönelik tepkisini araştırdı.

Habertürk çalışanlarının ortak görüşü şöyle:

“Emeğiyle bu işi her kademede yapan insanlar, o arkadaşa yapılan muameleden, çok öfkeli ve utanıyorlar. Bir insanın onuruna haysiyetine yapılmış bir saldırıya nasıl kızmayalım? Kurum da gereği neyse yapacaktır. Ona inanmak istiyoruz.”

“ŞİRKET OLARAK DAVA AÇACAĞIZ”

İHA Bölge Müdürü Orhan Akın, “Şirket olarak dava açacağız” dedi. Orhan Akın şunları söyledi:

“Yayın bittikten sonra Muharrem Sarıkaya, Ahmet arkadaşımızı çağırdı, Ahmet de ‘misafir olduğunuz için saygısızlık yapmak istemiyorum’ deyip özrü kabul etmedi. Bizim hazırladığımız sistemi kullansaydı, bu sorunu yaşamayacaktık.”

“Yıllardır ilk defa böyle bir şeyle karşılaştık” diyen Akın, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Görüntüleri seyrettiğimizde gözlerimize inanamadık. Yayından sonra beni aradı, özür diledi, Ahmet arkadaşımızı sordu, siniri geçtiyse görüşmek istediğini söyledi. Telefonu verdim, onunla görüştü özür diledi, Ahmet de ‘hakkınızda hayırlısı’ dedi. Olayın üzüntüsünü yaşıyoruz, şoktayız.”

Muharrem Sarıkaya'nın Penis Resmi Çizerek Hakaret Ettiği Gazeteci Kim? - Resim: 1