Abone Ol

Muharrem Sarıkaya Yazdı: İYİ Parti Yönetiminde Önemli Değişiklik Olacak

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İyi Parti Başkanlık Divanı’nda yönetim değişikliği yaşanacağını ifade etti.

Muharrem Sarıkaya Yazdı: İYİ Parti Yönetiminde Önemli Değişiklik Olacak

Sarıkaya, İyi Parti Başkanlık Divanı’nda yönetim değişikliği yaşanacağını ifade etti.

“Aktarıldığına göre geçen hafta sonu Akşener, 6 partinin katıldığı liderler zirvesi öncesi ‘Millet İttifakı adının değişmemesine’ ilişkin kararı alırken, Kongre’de alınan karar gereği her yıl performansına göre Başkanlık Divanı’nda değişiklik yapma kuralını anımsatmış. ‘Kimse alınganlık göstermesin’ diyerek Başkanlık Divanı’nda değişiklik yapma yönündeki kararını açıklamış” diyen Sarıkaya şöyle devam etti:

“Genel İdare Kurulu ve milletvekillerinin ortak toplantısında bu kararı uygulamaya koyacağını da belirtmiş. Başkanlık Divanı üyeleri de ‘atanırken doğru olduğunu söylediğimize, alınırken ‘vay nasıl alırsın?’ şekline çeviremeyiz’ diyerek Genel Başkan’ın yetkisinde olan karara saygı duyacaklarını bildirmiş. Beklenti dün itibarıyla bu değişikliğin yapılması yönündeymiş. Ancak Akşener belki de 28 Şubat’taki toplantıyı da düşünerek bu kararını dün itibarıyla uygulamaya koymaktan vazgeçmiş; toplantıyı 25 veya 26 Şubat’a ötelemiş.

Bu tarihte yapılır mı bilinmez, ama en geç 15 gün içinde İYİ Parti yönetiminde ciddi bir değişikliğin olacağı kesin. Değişikliğin İYİ Parti’de nasıl bir etki yaratacağını kestirmek de zor…”

"Kılıçdaroğlu, yeni isimlerin yönetime girmesi yönünde bir eğilime gidebilir"
“Benzer bir beklenti CHP için de söz konusu” diyen Sarıkaya, “Aktarıldığına göre CHP lideri de seçim sürecine girildiği bir dönemde kadrolarını gözden geçirip genel başkan yardımcıları arasında yer değiştirme veya yeni isimlerin yönetime girmesi yönünde bir eğilime gidebilir. İddia o ki bir zamanlar ciddi sorun yaşadığı isimleri de Merkez Yönetim Kurulu kadrosuna katabilir. Bunu Akşener gibi yakın zamanda yapar mı; kestirmek zor” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.