Abone Ol

Muharrem İnce'den Erdoğan'a: İhanet arıyorsa kendi FETÖ tarihine baksın!

Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarına katılan Muharrem İnce, Erdoğan'ın "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" sözlerine İnce yanıt verdi. İnce, ''Oradan ihanet çıkmaz. İhanet arıyorsa kendi FETÖ tarihine baksın" ifadeleriyle yanıt verdi.

İnce'den Erdoğan'a: İhanet arıyorsa kendi FETÖ tarihine baksın!

Dün imzaladığı bir kararnameyle Ayasofya’yı Diyanet İşleri Başkanlığı’na devreden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan yaptığı değerlendirme konuşmasında ise, 1934 yılına ait Mustafa Kemal Atatürk imzalı karar için "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" ifadelerini kullandı.

"Kendi FETÖ tarihine baksın"

Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Muharrem İnce şunları kaydetti: "Ayasofya'nın ibadete açılmasında başka ülkelerin tavrı egemenlik hakkımıza saldırıdır, bu kabul edilemez. RTE'nin Atatürk'ü ihanetle suçlaması ise Türkiye'nin Milli Mücadele tarihine ve kuruluşuna saldırıdır. Oradan ihanet çıkmaz. İhanet arıyorsa kendi FETÖ tarihine baksın."

Muharrem İnce'den Erdoğan'a: İhanet arıyorsa kendi FETÖ tarihine baksın! - Resim: 1