Abone Ol

Muharrem İnce'den CHP'ye, işi uzatırlarsa aday çıkartırım tehdidi

Muharrem İnce, Özgür Özel’le görüşmesinin detaylarını anlattı

Muharrem İnce'den CHP'ye, işi uzatırlarsa aday çıkartırım tehdidi

Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce, geçen günlerde CHP lideri Özgür Özel'le gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını anlattı. CHP ve Memleket Partisi’nin iş birliği yapmasını istediklerini belirten İnce "Zamanı tüketip işi öldürmeye çalışırlarsa ben de kısa sürede aday açıklamaya başlarım" uyarısında bulundu. Seçimlerle ilgili öngörülerini paylaşan İnce, İyi Parti'nin İstanbul'da Buğra Kavuncu'yu aday göstereceği kulisleri hakkında da, "Kötü aday mı arkadaş? Bir şeyler alacaklar, göreceksin. İyi Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer, söyleyeyim sana” dedi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan İnce, CHP görüşmesine ilişkin olarak, "Özel, 'Yakında baş başa görüşelim. Size iadeiziyarete geleceğiz' dedi. İş çok zor. Özel’e bunu anlattım. Dedim ki, !İş kolay değil. Katkı sağlamak istiyorum. Ciddiye alalım, bir sürü yer gider! dedim. Yalova ile ilgili bilgi verdim. 'Bunlar talep değil, tespit' dedim" sözlerini kaydetti. CHP ve Memleket Partisi’nin iş birliği yapmasını istediklerini vurgulayan İnce, CHP’nin de bu talebe sıcak olduğunu düşündüğünü ifade etti. İnce, “Ama zamanı tüketip işi öldürmeye çalışırlarsa ben de kısa sürede aday açıklamaya başlarım” diye ekledi.

“İsim veremem ama ‘Beni İBB’ye aday yap’ diyen, kamuoyunun tanıdığı birisi var”
Aday çıkarma konusunda İstanbul’un da dahil olduğunu belirten İnce, “Ben diyorum ki ‘Olmasın.’ İsim veremem ama ‘Beni İBB’ye aday yap’ diyen, kamuoyunun tanıdığı birisi var. İstiyor muyum bunu yapmak? Hayır, istemiyorum” diye konuştu.

İzmir’i istiyor iddiasına yanıt: Böyle bir talebim olmadı; İzmir çantada keklik değil
İnce, “İzmir’i istediği” yönündeki iddialara da, “Benim böyle bir talebim olmadı. İzmir kolay mı dersin? İzmir zor. Niye zor? İyi Parti aday çıkarıyor çünkü. DEM Parti de çıkarabilir. İzmir çantada keklik değil” diye yanıt verdi.

CHP’ye katılması söz konusu olabilir mi?
“CHP’ye katılmanız söz konusu olabilir mi?” sorusuna, “Onu isteyenler de var, istemeyen de var” diye yanıt veren İnce, “O noktalara (katılım) gelmedik henüz. Özgür Bey’le baş başa bir konuşalım” dedi.

AKP’nin Ankara için aday göstereceği konuşulan Turgut Altınok ismi hakkında: Yavaş’a göre doğru bir isim
AKP’nin kulislerde konuşulan Ankara adayı Turgut Altınok için “doğru bir isim” diyen ince, “Mansur Yavaş’a göre doğru... Ülkücü oyları paylaşırlar” görüşünü ifade etti.

“İyi Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer”
İnce, İyi Parti’nin rolü için de, “Buğra (Kavuncu) kötü aday mı arkadaş? Bir şeyler alacaklar, göreceksin. İyi Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer, söyleyeyim sana” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.