Abone Ol

Muharrem İnce: Ben onun seviyesine düşmem

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Küçükçekmece'de halka hitap etti.

İnce: Ben onun seviyesine düşmem

İnce’nin konuşmasından satırbaşları şöyle;

“Emin olun 30  yıldır siyasetle uğraşıyorum; böyle bir tablo görmedim. Allah’ın izni milletin isteğiyle bu iş tamam.

Gençleri iyi eğiteceğiz, onlara iş bulacağım diyorum… Üretim ekonomisi, çiftçiye ucuz mazot, tarıma dayalı sanayi, kobileri destekleyeceğiz diyorum… Emekliyi rahat ettireceğiz, esnafın borçlarını sileceğiz, meraları denizleri atıl olmaktan kurtaracağız diyorum… Gelecek, uzay, quantum, teknoloji, tasarım diyorum…

Ben bunları söylerken bir de benim bir rakibim var. Yuhalamayın sonra bana ‘terbiyesiz’ diyor. Ama ben onun seviyesine düşmem ona cevap vermem. Cumhurbaşkanı adayı başka bir Cumhurbaşkanı adayına ‘terbiyesiz’ demez. Ama mizah yaparım, makaraya sararım.

Makaraya sarmak için zeka lazım varsa kullanırsın. Şimdi ben gelecek diyorum, uzay madenciliği diyorum; benim rakibim de 3 tane ciddi proje açıkladı. İlk önce ‘stat yapacağım’ dedi. İki ‘park yapacağım’ dedi. Üç ‘kıraathane yapacağım’ dedi. Yani Türkiye’ye cumhurbaşkanı adayı mı?

Yoksa Küçükçekmece belediye başkan adayı mı anlamadım. Sonra ‘kıraathane de kekler bedava’ dedi. Yani 81 milyonu keklemeye çalışıyor. Meydan meydan gezip ben ustayım diyordu meğer kek ustasıymış. 16 sene sonunda millete vaadi kek, kek… Üzümlü mü çikolatalı mı o da belli değil…

Size sesleniyorum sağcı-solcu, başı açık-başı kapalı, Ak Partili-CHP’li, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, kadın-erkek herkese sesleniyorum. 81 milyondan kek yemek isteyen Erdoğan’a versin; fabrikada iş isteyen bana versin.

Erdoğan diyor ki ‘ben tek partili dönemde 75 kişilik sınıflarda okudum’ diyor. Tek parti dönemi 1950’de bitti. Erdoğan 54 doğumlu yani anasından doğmadan 4 sene önce ilkokula başlamış.

Ben de rahmetli babama kızıyorum şimdi. Niye ben doğmadan beni ilkokula yazamadı diye. Yalnız garip bir şey Erdoğan, ilkokulu 75 kişilik sınıfta okumuş, üniversiteyi tek kişilik sınıfta okumuş.”