Abone Ol

Yobaz Ayasofya İmamı Boynukalın AKP'yi Nasıl Dize Getirdi?

Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın ile AKP Grupbalkanvekili Zengin’e arasında tartışmanın yankıları sürüyor. Özlem Zengin'e AKP’den destek gelmedi ama sosyal medya ve bazı yazarlar Boynukalın’ın yanında oldu.

Yobaz Ayasofya İmamı Boynukalın AKP'yi Nasıl Dize Getirdi?

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın ile AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasındaki tartışma büyüdü.

Zengin’e AKP’den destek gelmedi ama sosyal medya ve bazı yazarlarBoynukalın’ın yanında oldu. Sabah yazarı Melih Altınok, tartışmaya “Tamam Ayasofya İmamı biraz da Ayasofya ile gündeme gelsin... Ama bırakın imam da feminist olmayıversin” sözleriyle dahil oldu.

Twitter’da “Mehmet Boynukalın yalnız değildir” ve “Hocamızı yedirmeyiz” başlıklarıyla atılan tweetler trend topic oldu. Boynukalın son tweetinde de"Sevgili kardeşlerim. Sadece Allah'ın Kitabını ve Resûlü'nün sözlerini dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. Bundan başka da bir amacım yok. En büyük makamın Resulullah'ın yolundan gitmek olduğuna inanıyorum. O'nun bildirdiği, öğrettiği ve yaşayıp yaşattığı güzel hayata talibim" dedi.

Boynukalın’a verilen büyük desteğin siyaseten Özlem Zengin’e verilmemesi “AKP grubu mu Boynukalın mı güçlü” sorusunu akıllara getirdi.

ANLAŞAMADIKLARINI KABUL ETTİ

Odatv’nin haberinin ardından yeni bir paylaşım yapan Boynukalın, AKP’liler ile arasında anlaşamadıkları konular olduğunu açıkladı.

Boynukalın paylaşımında, “Meselem şahıslarla değil dememe rağmen birileri konuyu kişiselleştirmeye çalışıp fitne çıkarmaya çalışıyor; hakkımda söyledikleri yanlış olsa da Özlem Hanım bizim kardeşimizdir.  Müslümanlar anlaşamadıkları konuları Allah'ın Kitabına ve Resûlünün sünnetine başvurarak çözerler” ifadelerini paylaştı.

KİM BU BOYNUKALINLAR

Peki bu Boynukalınlar kim?

Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın, kapatılan Şehir Üniversitesinde görev yaptı. Eski AKP İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın’ın da amcası.

Mehmet Boynukalın’ın babası Rıfat Boynukalın.

Rıfat Boynukalın Milli Nizam Partisinin kurucularından. Nakşibendi Gümüşhanevi Tekkesi'nin kurduğu Gümüş Motor'da Erbakan'la birlikte çalıştı. Rıfat Boynukalın, 1982 yılında Milli gazeteye verdiği röportajda Türkiye’den neden ayrıldığını şöyle anlattı: “Arabistan'a gitmeme yegâne sebep, çocuklarımı İslâmi ilimler sahasında yetiştirmektir.”

Mehmet Boynukalın’ın ağabeyi Erdoğan Boynukalın da Suud İslâm Üniversitesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi. Boynukalın ailesi, sadece akademi dünyasıyla ilgili değil; 1994'te kurdukları Anı Bisküvi A.Ş Suudi Arabistan'a yaptığı ihracat ile kısa zamanda hayli büyüdü!

Şimdi soru şu: Özlem Zengin bu tartışmada neden yalnız bırakıldı?

Odatv.com