Abone Ol

Muhabirin Irkçı Söylemi Tepki Yarattı: Burası Afganistan Değil...

Rusya'nın 5 gün önce operasyon başlattığı Ukrayna'da adeta bir insanlık dramı yaşanırken, Rus işgalini değerlendiren Batı medyasının ırkçı söylemleri sosyal medyada infiale neden oldu.

Muhabirin Irkçı Söylemi Tepki Yarattı: Burası Afganistan Değil...

Rusya-Ukrayna savaşında 5. güne girilirken bölgeden gelen haberler hiç de iyi değil. Çatışmalar kent merkezlerine kadar inerken can kaybı her geçen dakika artıyor.

Ajansların geçtiği görüntüler halkın yaşadığı yıkımı ortaya koyarken, Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri aktaran bazı muhabirler, Rus işgalinden etkilenen Ukraynalıların yaşadıklarına odaklanmak yerine ırkçı söylemleri ile tüm dünyayı şaşırttı.

Özellikle Batı medyasında yer alan yayınlar, Ukrayna'yı Irak, Afganistan veya Suriye gibi diğer ülkelerden daha “uygar” olarak nitelendirirken, kullanılan rahatsız edici ton sosyal medyada geniş tepkilere neden oldu.

BURASI AFGANİSTAN DEĞİL MEDENİ AVRUPA KENTİ


ABD merkezli CBS NEWS muhabiri Charlie D'Agata canlı yayında "Burası on yıllardır kaosla yaşayan Irak veya Afganistan değil. Burası böyle şeyleri görmeyi hiç ummadığınız medeni Avrupalılara has bir kent." ifadelerini kullanması izleyenleri şaşırttı.

Muhabirin sözleri Twitter'da 1,5 milyondan fazla kez görüntülendi. Kullanıcılar D'Agata'nın ırkçı söylemini tarihi bir hata olarak yorumladı.