Abone Ol

Müge Anlı 26 yıl önce öldü sanılan Fahriye Kara'yı arıyor

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında 1990 yılında vefat ettiği iddia edilen Fahriye Kara aranıyor. Fahriye Kara hakkında yaşanan gelişmeler ve telefon ile bağlanan seyircilerin anlattıkları Fahriye Kara'nın ailesini sevince boğdu.

Müge Anlı 26 yıl önce öldü sanılan Fahriye Kara'yı arıyor

1990'da Hacca giden Fahriye Kara ve eşi bir birlerini kaybettiler. Eşi Fahriye Kara'yı bulamayan eş çıkan büyük faciada Fahriye hanımın vefat etti olarak bilindi. Yaşanan facia sonrası vefat ettiği söylendi. O yıl bin 400'den fazla can kaybı yaşanmış ve bunların 326'sı Türk'tü. Vefat etti olarak bilinen Fahriye Kara'nın yıllar geçmesine rağmen naaşı gönderilmedi. Bunun üzerine Fahriye Kara'yı aramaya başlayan aile, Müge Anlı'ya başvurdu ve büyük adımlar atıldı.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında konuşulmasının ve fotoğrafının gösterilmesinin ardından son yıllarda kutsal topraklara gidenlerden programa telefonlar geldi.

Kimilerine göre fotoğraftaki kadına benzeyen birinin boncuk sattığı söylenirken, kimi izleyiciye göre de Fahriye Kara Türk hacılara ürün satmak için tutsak tutuluyor hac zamanı salınıyor hac süresinin bitmesine yakın ise tekrar kaldığı yere götürülüyordu.

Sivas'tan bağlanan Ahmet Turan isimli seyirci Fahriye Kara'yı "2002'de Medine'de gördüm. 'Bacım sen Türk müsün? Adın ne?' dedim, "Evet Türk'üm adım Fahire" dedi. Türkiye'ye gitmek istediğini söyledi biz de kendisine "seni konsolosluğa götürelim" dedik, o da "tamam" dedi ancak biz namazdan geldik akşama kadar bekledik kendisi yoktu. Ama bana "adım Fahire" demişti" dedi.

Bunun üzerine sunucu Müge Anlı, Fahriye Kara'nın kimlikteki adının Fahire olduğunu belirtti.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına bağlanan bir seyirci ise "Ekibim ve ben sonuna kadar Fahriye hanımı arayacağız ve bir kaç gün içinde somut gelişmeler yaşanacaktır eminim" dedi.

Fahriye Kara olayının detayları günlük programın gelişmelerine göre aktarılacaktır.